• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Sokaklar deterjanla temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediyesi, gündüz semt pazarı olarak hizmet veren cadde ve sokakları, akşam saatlerinde temizleyerek vatandaşların temiz ve hijyenik bir ortamda günlük yaşantılarını sürdürmelerini sağlıyor.

Bağlar Belediyesi tarafından aynı anda hem soğuk su hem de sıcak su ile yıkama ve buharlaştırma özelliğine sahip temizlik aracı ile semt pazarları, okul çevreleri ve cami avluları temizlenerek hijyenik hale getiriliyor. Deterjan kullanılarak yapılan temizleme çalışmaları sayesinde olası hastalıkların ve çevreye rahatsızlık veren kokuların da önüne geçiliyor.

Gece yapılan semt pazarı dezenfekte çalışmalarına katılan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediye çalışanlarıyla beraber geç saatlere temizlik çalışmalarını denetledi. Temizlik giysilerini giyerek sahaya inen Beyoğlu, Temiz Bağlar imajının oluşması için gece gündüz çalışacaklarını belirtti.

Gündüz semt pazarı olarak kullanılan Lefkoşa Caddesi’ndeki temizlik, yıkama ve dezenfekte çalışmalarına katılan Beyoğlu, kullanılan aracın özellikleri hakkında bilgi verdi.

Beyoğlu, ”Bu aracımızın birçok özelliği mevcut. Hem sıcak hem soğuk su ile yıkıyor, aynı zamanda buhar özelliği de var. Deterjan kullanmak suretiyle bu aracımızla semt pazarlarını, cami avlularını ve okulların çevresini temizliyor, dezenfekte ediyoruz. Teknolojik imkanlar önemli olmakla beraber esas önemli olan insan faktörüdür. Vatandaşlarımızın temiz, hijyenik ve sağlıklı koşullarda yaşama imkanına kavuşması için tüm ekiplerimizle beraber gece gündüz çalışıyoruz. Bundan da asla yorgunluk duymuyoruz. Çünkü Bağlarımızın hizmete ihtiyacı var.” dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir