• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
Makdissi Kaçmadı, İzinli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yayımlanan ve yönetime yakınlığıyla bilinen El Vatan gazetesi, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdissi`nin taraf değiştirip ülkeyi terkettiği yönündeki haberleri yalanladı.

El Vatan`ın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Makdissi ülkeyi terketmedi, ama devlet onayıyla üç aylık izne ayrıldı ve yasal bir biçimde ülkeden uzaklaştı.

Böylece, geçen hafta Makdissi`nin taraf değiştirdiği ve ülkeden kaçtığı haberlerine Şam`dan ilk yanıt gelmiş oldu.

Gazeteye konuşan kaynak, başkanlığın basın bürosu amiri Lune el Şıbıl`ın Makdissi`nin yerine geçeceği iddiasını da yalanladı.

Şam doğumlu bir Hristiyan olan Cihad Makdissi Suriye’de rejimin en önemli sözcüsüyken, hakkında “resmi söylemin dışına çıktığı” gerekçesiyle görevinden alındığı söylentisi çıkmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Makdissi`nin "başkanlık sarayındaki baskılarına dayanamayarak" ailesiyle birlikte Londra`ya gittiğini öne sürmüştü.

Makdissi`nin taraf değiştirerek muhaliflere katıldığı, bu yüzden ülkeden kaçtığı da dile getirilen iddialar arasındaydı.

İngiliz Guardian gazetesi yayımlanan bir haberde de Makdissi’nin, İngiltere’ye değil, ABD’ye sığınmanın yollarını aradığı yazılmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir