• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dicle'nin Bademli Mahallesi'nde Zekeriya Ökmen'e ait bağda üzüm hasadına katılan Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, kentte organik tarım üretimini yaygınlaştırmak, çiftçiyi desteklemek amacıyla organik tarımda sertifikasyon ücreti, fidan, gübre ve temel girdi desteklerine kadar hepsini karşılayacaklarını söyledi.

Vatandaşlar tarafından karşılanan Güzeloğlu, Organik Tarım Ürünleri Birliği'nin alanda kurduğu standı gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Bağ bozumunu yapmak ve kooperatif üyeleriyle bir araya gelmek için burada bulunduklarını aktaran Güzeloğlu, Diyarbakır'ın yeryüzü cennetti, tarımda Türkiye'nin en önemli ve dünyada sayılı üretim merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.

Hem tarla ürünlerinde hem hayvancılıkta ve ipek böcekçiliğinde Türkiye ve dünyada bir iddia sahibi olduklarına vurgu yapan Güzeloğlu, "İşte sadece bu mahallede yetişen ürünler de ne kadar bereketli ve zengin bir toprağa sahip olduğumuzu gösteriyor. Buradaki çiftçi kardeşlerimizin emeği ve alın teri de var. Burada yetişen ürünlerin hepsi doğal, organik ve iyi tarım uygulamaları. Kimyasal bir girdiden ve mücadeleden bağımsız yapılarak elde edilen ürünler. Hem insan sağlığı için hem de çevreye zarar vermeden yapılan bir üretim için çok güzel çalışmalar." dedi.

"Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma için var gücüyle çalışacak"

Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma ve tarım ile ilgili bütün daire başkanlıklarının var güçleriyle alanlarda çiftçi ve üreticiyle birlikte olacağına vurgu yapan Güzeloğlu, "Organik tarımda sertifikasyon ücreti, fidan, gübre ve temel girdi desteklerine kadar bunların hepsini çiftçilere aktaracağız. Özellikle kooperatif örgütlenmesinde, başarılı kooperatiflerimiz var. Şimdi bunları içine katacak, her bir ürünü üretildiği yerden dünyada talebi olan pazarın son tüketicisine kadar götürecek bir zinciri kuracağız." ifadelerini kullandı.

"Tarımsal ürünler dönüştürülerek daha fazla kazanç sağlanacak"

Güzeloğlu, "Diyarbakır merkezde Büyükşehir Belediyesi olarak organik ürünlerin satışa sunulduğu, oradan pazarla buluştuğu bir organik ürün pazar yerini buna bağlı olarak kooperatiflerimizin ürünlerini değerlendirecek bir üretim zincirimizi ve kredi destekleriyle sıkıntıda olan kooperatiflerimizdeki işletme sermaye yetersizliklerini çözeceğiz. Bu konuda bakanlıklarımızın ve kırsal kalkınma kurumumuzun destekleri var. Bizim de, Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleri olacak. Böylelikle bizim işimiz olan, milletimizin derdi olan iş, aş ve buna bağlı olarak gelir artışına hep birlikte ulaşmış olacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Güzeloğlu ile beraberindekiler, üzüm bağına inerek hasat yaptı ve üreticiye bereketli kazançlar dilediler. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız