• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Mahkeme CHP Eskişehir il yönetimine kayyum atadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasına, davacı olan CHP eski İl Başkanı Rabia Akman ile davanın tarafı olan avukatlar da hazır bulundu.

Görülen davada, davalı tarafın avukatı, parti tüzüğünün 24/6 maddesi gereği atanan yönetimin geçici olmadığını, olağan kongreye kadar devam etmesi gerektiğini, bu sebeplerden de il yönetimine kayyum atamasının gerçekleştirilmemesi hususunu savunurken, davacı tarafın avukatı ise 2007'de İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından CHP'nin İzmir Konak ilçe yönetimine atanan kayyum davasını örnek göstererek mevcut davada da kayyum atanması talebinde bulundu.

Eskişehir 3. Sulh Mahkemesi duruşma sonunda, partinin 45 gün içerisinde yapacağı olağanüstü kongreye kadar 3 üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek il yönetimine Şuayip Çapar, Yahya Çelik ve Hikmet Bingül'den oluşan heyetin atanmasına karar verdi.

Eskişehir CHP eski İl Başkanı Rabia Akman ile Butay Erdoğan, il yönetiminin hukuka aykırı bir şekilde görev başında olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş, il yönetimine kayyum atanması talebinde bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir