• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2490.436
  • ...
Çağrı'nın Bilal'i hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyaca ünlü yönetmen Mustafa Akkad'ın yönettiği efsane film Çağrı'nın Bilal-i Habeşi'si Ali Ahmed Salem 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

 İslamiyet'in doğuşunu konulan 1977 yapımı Çağrı (The Message) filminin en etkileyici sahnelerinden biri olarak değerlendirilen ve Bilâl-i Habeşî’nin Müslümanları namaz kılmaya çağırdığı anları canlandıran Libyalı Ali Ahmet Salem hayatını kaybetti.

Oynadığı rol ile hafızalara kazınan 81 yaşındaki oyuncu uzun zamandır hastalıkla mücadele ediyordu.

Salem’in dün hayata veda ettiği öğrenildi.

Film hakkında bilinmeyenler

Film hazırlığı sırasında yönetmen Mustafa Akkad, efsanevi boksör Muhammed Ali’nin Bilâl-i Habeşî rolünde oynamak istediğini açıklamıştı. Akkad, bu talebi filmin mesajının önüne geçeceğini düşüncesiyle reddetmişti.

Film ilk olarak Fas'ta 1976 yılında çekilmeye başlandı. Hz. Muhammed’in hayatının sinemada gösterilmesinin uygun olmayacağını düşünen bir kesim, Fas Kralı’na baskı yapınca, Kral, Akkad ve ekibini sınır dışı etti. Finansörlerin de filmden desteğini çektiği ve ümitlerin tükendiği sırada ise filmin tamamlanması için kaynak sağlayan Kaddafi oldu. Hatta Bedir Savaşı sahnelerinde, Libya ordusundan askerler de rol aldı. Filmde 28 ayrı ülkeden oyuncu ve elemanlar çalışıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir