• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyat`ta Eğitime Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Belediyesinin eğitime destek faaliyetleri kapsamında, sınavlara hazırlanan ortaokul öğrencileri için temin edilen konu anlatımlı, yaprak testi ve soru bankası içerikli 1200 kitap okullara gidilerek, öğrencilere hediye edildi. Cumhuriyet Ortaokulu`nda öğrenim gören öğrencilere sınavlara hazırlık kitapları dağıtım törenine katılan Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları ve Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş, okul idaresinden öğrenciler ile ilgili bilgiler alarak başarı durumlarını değerlendirdi.

 

Konu anlatımlı, yaprak testi ve soru bankası içerikli kitapları dağıtmadan önce öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Gümüş, planlı ve sistemli çalışıldığında başarılamayacak hiçbir şey olmayacağını, sabırla ve irade gücünü kullanarak çalışan tüm öğrencilerin arzu ettikleri başarıyı kolaylıkla elde edebileceklerini belirtti. Gümüş, öğrencilerden başarı sözü aldı daha sonra da kitaplarını verdi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, \"Öğrencilerimizin önlerindeki zorlu sınavlarda başarılı olup iyi okullara gitmeleri, kendi geleceklerini olduğu kadar ilçemizin geleceğini de etkileyecektir. Bütün bu kitapların, hepsi öğrencilerimizin daha güzel bir geleceğe sahip olmaları içindir. Onların güzel bir geleceğe sahip olması demek, ülkemizin güzel bir geleceğe sahip olmaları demektir\" şeklinde konuştu.

 

Öğrencilerin ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu dile getiren Başkan Nasıroğlu, \"Gençlerimize sahip çıkmak ve onları desteklemek için belediye olarak üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin sınavlara hazırlanabilmelerini sağlamak için bu desteği verdik. Bu çalışmayı yapmaktaki amacımız, öğrenci kardeşlerimizin bilgi birikimlerine katkı sunmak, daha iyi yerleri kazanmalarına yardımcı olmaktır. Çocuklarımız bu kitaplardan istifade ederek, iyi bir okula yerleştikleri zaman, bu başarı bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Öğrenci kardeşlerimizin bizi, ailelerini ve öğretmenlerini mahcup etmeyeceğinden emin olarak, sınavda başarılı olacaklarına inanıyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gelecek diliyorum.\" ifadelerini kullandı.

 

Kitapları öğrencilere teslim eden Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları ve Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş, amaçlarının eğitim gören öğrencilere her konuda destek vermek olduğunu belirtti. Öğrencilerden çok çalışmaları ve hedefe kilitlenmelerini isteyen Gümüş, \"Sizler ülkemizin geleceği, aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. İlçemizin ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak kişiler sizlersiniz. Bunu başarmak için, çok çalışmak, araştırmak ve öğrenmek zorundasınız. Burada eğitim gören öğrencileri Türkiye`nin önemli yerlerinde görmek istiyoruz. Yeter ki çocuklarımız okusun, eğitime olan desteğimiz devam edecektir\" dedi.
(M.Sait Başaran (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir