• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas: Sabra ve Şatill katliamı hâlâ devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin ve Lübnan’daki müttefiklerinin 1982 yılında gerçekleştirdiği Sabra ve Şatilla Katliamı’nın 37’nci yıldönümünde hâlâ devam ettiğini bildirdi.

Hamas Hareketi Mülteci İşleri Ofisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalci düşmandan işlediği cinayetlerin hesabı sorulmadıkça Sabra ve Şatilla Katliamı’nın devam edeceğini söyledi.

Bugün 16 Eylül 1982’de başlayıp üç gün süren, yüzlerce kadın, çocuk ve yaşlının hayatını kaybettiği Sabra ve Şatilla Katliamı’nın yıldönümü.

Hamas Hareketi Mülteci İşleri Ofisi, cezalandırılmayacağını bilen katilin insanlığa karşı cinayetlerini sürdüreceğini ifade etti.

Katliamın Filistinli mültecilerin varlığını hedef aldığını kaydeden Hamas Hareketi Mülteci İşleri Ofisi, katliam kurbanlarının haklarının katillerinden alınmasını talep etti.

Hamas Hareketi Mülteci İşleri Ofisi, katliamcıların uluslararası mahkemelerde yargılanmaları gerektiğini ifade ederek, canilerin yerinin cezaevleri ve mahkemeler olduğunu söyledi.

Dünyanın Filistin halkını hedef alan katliamları unutmamasını ve katilleri yargılamasını isteyen Hamas Hareketi Mülteci İşleri Ofisi, Filistin halkının temiz kanının Filistin’in kurtuluşuna götüren yolu gösteren pusula olarak kalacağını dile getirdi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir