• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Suudi Arabistan’da gözaltındaki Filistinlilere dikkat çektiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi ve IRGD örgütü, BM İnsan Hakları Konseyi’nin 42’nci dönem toplantısında onlarca Filistinlinin Suudi Arabistan’da hiçbir hukuki gerekçe olmadan gözaltına alınmasından duyulan endişeyi dile getirdi.

Her iki örgüt birlikte yayınladıkları ortak bildiride, Suudi Arabistan’da onlarca kişinin keyfi olarak gözaltında tutulmasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, son aylarda Suudi Arabistan’da 11 ailenin yakınlarının hukuka aykırı şekilde gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların dış dünyayla bağlantısının kesildiğini, aileleriyle ve avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmediğini açıklamıştı.

Bildiride, İnsan Hakları Konseyi’nin Suudi Arabistan’da Filistinlilerin hukuka aykırı bir şekilde gözaltında tutulmalarını şiddetle kınaması ve gözaltında tutulanların serbest bırakılmasını istemesi talep edildi.
Bildiride ayrıca gözaltında tutulanlar arasında yaşlı insanların da bulunduğuna ve Suudi Arabistan’ın insan hakları ihlalleri konusunda sicilinin kabarık olduğuna dikkat çekildi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi ve IRGD örgütü, Birleşmiş Milletler’den Suudi Arabistan’da gözaltında tutulan Filistinliler konusunda acilen soruşturma başlatmasını istedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan’ın 30 yıldır Cidde kentinde yaşayan 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari’yi 5 ay önce gözaltına aldığını ve El-Hudari’nin hareketin liderlerinden biri olduğunu açıklamıştı.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir