• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
HÜDA PAR'dan darp edilen mevsimlik işçilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Pembeviran (Qurm) köyünden Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Faraşlı köyüne gelerek mevsimlik olarak mangal kömürü üretiminde çalışan Elmas ailesi fertleri, kendilerini jandarma diye tanıtan kişiler tarafından darp edildiklerini ifade etmişlerdi.

HÜDA PAR Bölge Koordinatörü İbrahim Yaz, Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ve beraberindeki bir heyet, kendilerini jandarma olarak tanıtan kişiler tarafından darp edilen Elmas ailesi fertlerini ziyaret ederek, geçmiş olsun temennilerini bildirdi.

"Soruşturmanın devam etmesi ve zanlıların kanun önünde yargılanması sağlanmalı"

Ziyaret sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, "Biz aileyi ziyaret ettiğimizde tedirgin oldukları ve karşılaşmış oldukları olayın halen etkisinde olduklarını gördük. Böyle bir durum kabul edilemez. Uzak bölgelerden buralara mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelenlerin güven içerisinde olmaları gerekir. Gerek emniyet gerekse de ilçe jandarma tarafından soruşturmanın devam etmesi ve zanlıların kanun önünde yargılanması sağlanmalıdır. Aksi takdirde bu durumda olan aileler devamlı risk altında olurlar. Elmas ailesi fertlerine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve böyle olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyorum." dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir