• DOLAR 32.339
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.72
  • ...
"Eğitim sadece okullara bırakılacak bir alan değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Mardin Midyat ilçesinde 2019-2020 eğitim - öğretim yılının başlaması dolayısıyla Işıklar Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlkokulunda İlköğretim Haftası töreni düzenlendi. Törende İlçe Kaymakamı Tekin Dündar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay birer konuşma yaptılar.

Geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Midyat’ın yeni Kaymakamı Tekin Dündar, idareci, öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerinden sonra yaptığı konuşmada ailenin eğitimdeki rolüne dikkati çekti.

"Eğitim sadece okullara bırakılacak bir alan değildir"

Dündar, eğitimin sadece okullara bırakılacak bir alan olmadığını;  eğitimin ailede başladığını ve okullarda ancak öğretimin yapılabileceğini ifade etti.

Dündar, "Eğitim bir memleketin en hassas ve vazgeçilmez konusudur. Bunun içindir ki eğitim sadece okullara, öğretmenlere ve idarecilere bırakılabilecek bir alan değildir. Eğitim ilk etapta ilk adımda ailede başlar. Bölgemiz üzerinden baktığımızda çok çocuklu aile yapısı nedeniyle özellikle bu durumu daha da önemli hale getiriyor. Çocuklarımızın özellikle eğitim boyutu önemli. Öğretim boyutu zaten okullarda zaten fazlasıyla verilmektedir. Ama bize esas olan, bizi geleceğe taşıyacak olan eğitim safhasıdır. Bunu da toplumun temeli olan ailede başlamaktadır. Onun için ailelerimizden velilerimizden istirhamım çocuklarımıza sahip çıkalım. Onların akademik başarıları elbette önemlidir. Ama her şeyden önce ahlaklı ve faydalı birer birey olmaları sağlanmalıdır. Bunu sağlayacak ilk öğretmenler anne-baba ve ebeveynlerimizdir. Aile büyüklerimizdir. Bu ihmal edilmeyecek bir konudur. Yani bir öğrenci bir birey veya bir çocuk hukukçu, bir tıpçı olabilir ama her şeyden önce iyi bir insan olmalıdır. Topluma eğer faydalı bireyler yetiştirmek istiyorsanız önce onlara insan olmayı öğretmemiz lazım. Ve onlara milli ve manevi değerleri idrak ettirmemiz lazım. Bu idrak ile yetiştirdiğimiz zaman inşallah o zaman akademik başarıyı da beraberinde getirecektir." şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu illeti çocuklarımızı ve okullarımızı sarmış durumdadır"

Uyuşturucunun, çocukları da tehdit etmeye başladığını ifade eden Dündar, "Bu bataklığa saplanmış çocuklarımız maalesef geri dönülemez zararlarla boğuşmaktadır aileleriyle beraber. Ve tabiî ki bu hem toplumu hem devleti etkiliyor. Onun için sizden bir daha istirhamım çocuklarımıza sahip çıkalım." dedi.

"Güçlü devlet ve büyük medeniyetler iyi bir aile ve iyi eğitilmiş bireyler ile inşa edilebilir"

Ardından konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, toplum ve devlet için eğitimin önemine ve tarih bilincine vurgu yaptı.

Altay, "Güçlü devletler ve büyük medeniyetler inşa eden milletler çok iyi bir aileye sahip olup iyi eğitilmiş bireylerle bunu başarmışlardır. Ecdadımızın yaptığı gibi Yaradan’ın   ‘Oku’ emriyle ve tarih bilinciyle yetiştirmemiz lazım. Tarih bilinciyle manevi değerlere sahip çıkmayı ve aidiyet duygusunu vatana bağlılığı kazandırır ve güçlendirir. Dostumuzu ve düşmanımızı tanımaya yarar. Geçmişte büyük medeniyetleri inşa eden ulusları tanımamızı ve bu medeniyetlerin nasıl zayıfladıklarını ve nasıl yıkıldıklarını öğrenmemize vesile olacaktır. Bölgede ve dünyada etkin bir rol alan ülkemizin son hamlelerine destek olma adına yeni Aziz Sancar’lar yetiştirmemiz lazım. Fakat biz bunu yaparken devletimizin güçlenmesini istemeyen ve durdurmaya çalışan kirli güç ortakları da 40 yıldır bölgemizde terör illetini desteklemekte ve ülkemize ayak bağı olmaktadırlar. Bizler de bu ülkenin çocukları olarak bu bölgede yürütülen terör faaliyetlerini engelleme adına sorumluluk üstlenmeliyiz. Gerek öğretmenler ve gerek kamu hizmetinde çalışan herkes görevimizi hassasiyetle yerine getirmeliyiz. Zira elimizden çıkan her çocuk maalesef teröre malzeme olmaktadır. Terörün kaynak yeri olarak gördüğü gençliğe bizler sahip çıkmalı ve korumalıyız. Bu konuda en büyük görev biz öğretmenlere düşmektedir." dedi.

Programa Kaymakam Tekin Dündar, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Milli eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, siyasi parti temsilcileri, bazı kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve velileri katıldı.  (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir