• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Gastronomi festivali renkli görüntülerle sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gastronomi şehri Gaziantep'te bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, kırmızıbiber hasadı ile başlayan ve Antep fıstığı hasadının ardından çeşitli etkinlik ve programlarla devam eden “2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep)” sona erdi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen, Gaziantep mutfağı ve yöresel ürünlerinin de tanıtıldığı, büyük bir heyecan ve ilgi ile 4 gün süren festivali yurtiçin yurtdışından binlerce kişi ziyaret etti.

Ziyaretçiler, düzenlenen yarışmalar, paneller, atölye çalışmalarına büyük ilgi gösterdi. Gün boyu süren etkinliklerle tarihinin en canlı ve hareketli günlerine ev sahipliği yapan Festival Park’a gelen binlerce ziyaretçi, 4 günü dolu dolu geçirdi.

Festivalin gündüz bölümünde kurulan Gaziantep lezzetler sokağı, el sanatları ve ahiler sokağı, kurum ve halk stantları, çocuk animatörleriyle çocuk oyun alanları, fotoğraf çekim alanlarını dolaşan ziyaretçiler, michelin yıldızlı şeflerin workshop programını kaçırmadı. Festivalin akşam bölümünde sevilen şarkıcıların konserleriyle coşku doruğa çıktı.

“Panellerde Antep yemekleri ve içecekleri konuşuldu”

Festivalde uzmanların sunumları ile düzenlenen panellerde ise yöresel yemeklerin önemine dikkat çekildi. Gaziantep yemeklerinin lezzetine ve insan sağlığına etkileri anlatılırken, doğal beslenmenin de yararları ele alındı.

Bu kapsamda festivalin son gününde, “Dilara Koçak’la Gelecek Gelenekte”, “Ömür Gedik’le Sinema ve Müzikte, Yemek ve Sofralar”, “Ender Saraç’la Gaziantep Yemekleri ve Şifa” konulu paneller büyük bir ilgiyle izlendi.

Panelde yerel menengiç kahvesi ve Antep fıstığının yararları ele alınırken, çocukların asitli ve şekerli içeceklerden uzak tutulması, menengiç kahvesi ve meyan şerbetine yönlendirilmesi tavsiye edildi.

Festival kapsamında organize edilen yarışmalarda,  gerek profesyoneller gerekse de amatör aşçılar, dereceye girmek için amansız bir yarışa girişti, farklı damak tadına sahip jüriyi etkilemeye çalıştı. 

3 kişilik ekipten oluşan “Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor” adlı yarışmada ipi göğüsleyen İstanbul Özyeğin Üniversitesi’ni, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden ve Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) takip etti. Yarışmada, Akdeniz Üniversitesi 4’üncü oldu, Emine Göğüş ödülünü almaya hak kazandı.

Üniversiteler arası local chef yarışmasındaki jüri, birbirinden farklı yemekler arasında en iyi yemeği seçme konusunda karar vermekte zorlandı. Jüriyi etkilemek için ellerinden geleni yapan üniversiteli öğrenciler, gösterdikleri performansla parmak ısırttı. Yarışma sonunda birinci olan İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nden Zeynep Özgüler, Emre Özgüler ve Korhan Kızıltan’dan oluşan ekip, 10 bin TL para ödülü kazandı.

Yarışmada, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Aleyna Gümüş, Akın Kiraz Buğra Anıl Türker’den kurulu ekip ikinci oldu. Muhsin Karaoğlan, Cansel Türksal, Serena Keler’in oluşturduğu Gaziantep Üniversitesi ekibi, üçüncülüğü elde etti. Akdeniz Üniversitesi’nden Yılmaz Yelken, Ferda Yeliz Çubuk ve Ali Ekber Turan’dan kurulan ekip, dördüncü sırada yerini aldı.

Festival ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, organizasyonda yer alan herkese destekleri için teşekkür ederek, “Çok güzel bir proje ile Gaziantep’in adını duyurduk. İnanıyorum ki ikincisi düzenlenen ‘GastroAntep Festivali’, Gaziantep’in değerlerine değer kattı.” dedi.

Down sendromlu 9 çocuk menemen yaptı

Kentteki Glutensiz Bir Başka Kafe’de çalışan 9 zihinsel ve ruhsal engelli, yaptığı melemen yemeğiyle yarıştı. "Geleceğin Şefleri Yemek Yarışması"nda down sendromlu 9 çocuk birincilik için mücadele etti.

Yarışmaya katılan down sendromlu 9 çocuk, menemen yaptı. Çocukların hazırladığı menemenler, jürinin takdirini toplarken, yarışma sonucunda 9 yemekte birinci seçildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir