• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
"Annelerin gözyaşı PKK'yi de HDP'yi de boğacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP/PKK'nin kaçırdığı çocuklarını geri almak için 13 gündür eylemlerine devam eden ailelere Türkiye'nin dört bir tarafından destek ziyaretleri devam ediyor. STK Temsilcileri aileleri ziyaret ederek onlara destek vermek ve haklı eylemlerinde yanlarında olmak için geldiklerini belirttiler.

Gün içerisinde farklı saatlerde ziyaretlere gelen 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) temsilcileri, Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü üyeleri, İstanbul'dan bireysel olarak gelen vatandaş ile Malatya'dan gelen kalabalık bir heyet, ailelere desteklerini sundu.

Destek ziyaretinde gazetecilere bir açıklama yapan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ, "Bizler Malatya'dan bu ailelere destek vermek için geldik. Bunlar (HDP) hangi davadan bahsediyorlar. İnsanoğlu yeryüzüne geldiğinde Müslümanların tek yolu ve davası Allah'ın yolu ve davası olmuştur. Diğerleri sadece birilerinin menfaati ve imparatorluklarının bitmemesi için uydurma davalardan başka hiçbir şey değildir. Bizler de bu davaya sahip çıkmak için bu gün buradayız. Birileri bu ailelerin burada vermiş olduğu mücadeleden rahatsız olmuş olacak ki, perşembe günü sivilleri hedef aldı. Bu vesileyle PKK'nin şehit etmiş olduğu sivil vatandaşları da rahmetle anıyor, yaralılara da şifalar diliyorum. Bu ailelerin vermiş olduğu mücadele örgütün (PKK) toplumdaki yapılanmasının sonu olacaktır inşallah. Birileri etnik kökeni önümüze getirmesin. Kimse etle tırnağı birbirinden ayırmaya ve bunun üzerinden sinsi planlar kurmaya çalışmasın." dedi.

Bursa ve Malatya illerinden gelen Milli Türk Talebe Birliği temsilcileri de aileleri ziyaret ederek, insanların gözyaşları üzerinden mutlu bir düzenin kurulamayacağını belirttiler.

Grup adına açıklama yapan Milli Türk Talebe Birliği Bursa İl Başkanı Samet Enes Öztürk, "Bugün PKK'nin dağa kaçırdığı gençler de bizim çalışma alanlarımızın en önemli faktörü olan genç kardeşlerimizdir. Gençlerin ilim, bilim ve fenni alanlarda geliştirmesinin taraftarıyız. Kesinlikle bu tarz olayların karşısındayız. Türkiye'deki tüm teşkilatlarımızla annelerin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Olimpos Dağı'nın çocukları Hira Dağı'nın çocuklarına yenilecektir. Hira Dağı'nın çocukları birbirileri ile helalleşerek anaların gözyaşlarını dindirecektir. İnsanların gözyaşları üzerinden mutlu bir düzen kuramazsınız. Annelerin gözyaşı PKK'yi de HDP'yi de boğacaktır." ifadelerini kullandı.

"Burada gönüllerimiz bir olsun diye destek vermek istedim"

İstanbul'dan gelerek ailelere destek veren İsmail Tapan adındaki bir vatandaş ise, "İstanbul'dan geldim. Evde bu görüntüleri izleyince içimiz daraldı ve ziyaret edip yerinde görmek istedim. Burada gönüllerimiz bir olsun diye destek vermek istedim." dedi.

Tapan, "Darülacezeyi ziyaretimde oradaki engelli ailelerin kendi elleriyle yapmış oldukları hediyeleri aldım buradaki annelere getirdim. HDP'lilerin çocukları sahillerde plajlarda gezerken neden yokluk içinde büyütülen fakir-fukaranın çocuklarını götürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Genel Başkan Yardımcısı Hamza Yoldaş da, "Bugün evladını -istemeden de olsa- PKK'ye kaptırmış yüreği yanan ailelerle beraberiz. Bizler Şehit Aileleri Vakfı olarak şehit ailelerimizin bu babalara destek olduğunu, elleri öpülesi annelerin yüreklerinin yanmaması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir