• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Diyarbakırlı aşiretlerden oturma eylemindeki ailelere destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Karacadağ köylerinden gelen Şahinan aşireti temsilcileri, evlatları dağa kaçırılan aileler tarafından başlatılan eyleme destek vererek, ailelerin acılarına ortak oldu.

Kalabalık bir heyet olarak ailelerin yanına gelen aşireti karşılayan anneler, seslerini duyurduklarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ederken, aşiret temsilcileri de annelere gül dağıttı.

Şahinan aşireti temsilcisi Mehmet Sait Gülçer, gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Şahinan aşireti olarak bu annelerimiz için buradayız. Her türlü destekle annelerimizle beraberiz. Yıllardan beri bu bölgede Kürt halkının gençlerini kandırdılar, dağa çıkardılar. İnşallah annelerimizin bu onurlu duruşlarıyla evlatları geri gelecektir. Terörün hiçbir zaman bu bölgeye faydası olmadı, zararı oldu. PKK, en büyük düşmanlığı bu bölgenin halkına yapmış, zararı vermiş bir örgüttür. 50 bine yakın nüfusumuzla hiçbir zaman teröre destek vermedik, gençlerimizi de onlara kaptırmadık." ifadelerine yer verdi.

3 Eylül’de başlayan ve sayıları 33’ü bulan ailelere her kesimden destekler artarak gelmeye devam ederken, ailelerin de oturma eylemleri sürüyor. (Ramazan Casuk-Ramazan Zaren-Ömer Adıgüzel-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir