• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANA HABER GAZETESİ: ŞİDDET GÖRDÜ KENDİNİ YAKTI
Ayrıldığı eşinden şiddet gördüğünü ileri süren kadın şehir meydanında üzerine benzin döküp çakmağı çaktı. Çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında bir anda alevler içinde kalan kadını polisler kurtardı.

Doğankent İlçe Olsun
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Adana`nın belde iken mahalleye dönüştürülen Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi`nin ilçe olması için TBMM Başkanlığı`na kanun teklifi verdi. Adana ziyaretinde \"Doğankent`in ilçe olması için Ankara`ya dönünce Kanun Teklifi vereceğim\" sözünü yerine getiren Tekin, TBMM Başkanlığına verdiği Kanun Teklifinde, Yüreğir ilçesine bağlı 14 mahalle ve 6 köyün Doğankent`e bağlanarak \"Doğankent\" adında bir ilçe kurulmasını istedi.



İLKHABER GAZETESİ: HAYATI ŞİDDET BUTONUNA BAĞLANDI
Adana`da şiddet gördüğü için ayrıldığı eşi tarafından tehdit edilen Sıdıka Çetinalp`e \"panik butonu\" verildi. Genç kadın, \"Artık devlet, emniyet arkamızda hiçbir kadın korkup susmasın\" dedi.

Evini Kentsel Dönüşümle Yeniden Yaptırana Bir Yıllık Kirasını Devlet Ödüyor
Adana Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Ahmet Kırılmaz, evini kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yaptırmak isteyen bina sahiplerinin bir yıllık kirasını ödediklerini söyledi. Adana`nın yüzde 60-70`ini eski mahallelerin oluşturduğunu söyleyen Kırılmaz, \"Buraları ıslah etmek çok zor. Yeni mahalleleri oluştururken altyapı ve çevre düzenlemesini yapmak daha kolaydır. Kentsel dönüşüm konusunda AGİD veya bir başka STK ile çok güzel projelere imza atabileceğimizi düşünüyorum.\"dedi.

Küçük Kızına Fuhuş Yaptıran Anne Gözaltına Alındı
Adana`nın Aladağ ilçesinde bir kadın 13 yaşındaki kızına fuhuş yaptırdığı iddiasıyla göz altına alındı. Aladağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, E.G. isimli bayan tarafından 13 yaşındaki öz kızına zorla fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine uzman personelle uzun süreli takip başlatan jandarma istihbarat ekipleri, olayla ilgili şüphelileri tespit etti.

Hatimli Sabah Namazları` Yeniden Başlıyor
Seyhan Müftüsü Halil Uzun, sabah namazlarının hatimle kılınan camilere Adanalıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Geçen yıl 16 camide yapılan uygulamanın bu yıl 19 camide olacağını söyledi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir