• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak'tan PKK'ye tepki, eylemdeki annelere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak'ta faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları öncülüğünde PKK'nin saldırılarına tepki amaçlı yürüyüş ve miting havasında basın açıklaması düzenlendi. Programda, PKK tarafından evlatları kaçırılan annelerin Diyarbakır'daki eylemine destek mesajı verilirken, 2 gün önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'nin 7 sivili katlettiği saldırıya ise sert tepki gösterildi.

"Teröre lanet, kardeşliğe davet" sloganıyla düzenlenen programa binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binler, "Kahrolsun PKK, Diyarbakır'a selam, direnişe devam" sloganlarıyla Adliye Meydanı'na kadar yürüdü.

Adliye Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Memur-Sen Şırnak İl Şube Başkanı Abdullah Çatı, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Ey PYD/PKK, DAİŞ ve FETÖ… Ey haçlı ittifakının emir erleri, elinize emperyalizm tarafından verilen silahları bırakın. Artık yeter, kandan ve katliamdan beslenmeyin. Siyonizmin kanlı senaryolarında figüran olmaktan vazgeçin. Milletin iradesine, bu kardeşlik atmosferine teslim olun. Diz çökeceksiniz, aman dileneceksiniz, ebedi kardeşliğimiz karşısında çaresizce yalnızlaşacaksınız. Medeniyet ve değerler paydasında hayatı yeniden anlamlandıran yiğit yürekler karşısında yok olup gideceksiniz. Değerleri kuşananlar burada. Dayanışma ruhu ile hareket edenler burada. Emperyalizmin, terörizmin ve siyonizmin karşısında dimdik duran Güneydoğu, Doğu Anadolu, tüm Türkiye burada. 'Edi Bese!' 'Yeter artık!' diyoruz." şeklinde konuştu

Diyarbakır'da evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin eylemine değinen Çatı,

"Bir anneyi evladı ile kahreden bir zihniyet canavardır. Evlatları ailelerinden çalanların davasının tek adı vardır, zulmün zirvesi.. Kendi emelleri için her münasebette kadını öne süren zihniyet. annelerin evlat feryadına sağır kalmıştır. Şimdiye kadar 'Kürt anneleri' diye siyasi emellerine alet ettikleri ve kullandıkları aynı anneler; evlatlarını isteyince 'Kürt Anneleri' unvanlarını kaybettiler. Öyle mi? Yazıklar olsun size! Rabbi bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, Kıblesi bir, vatanı bir, ülküsü, binlerce bağları olan bu milletin birlikteliğini bozamayacaksınız. Çocuk canlı bombalarla bebekleri katlettiler. Kınayı kana bulayıp, düğünü yasa, sevinci mateme gömdüler. Cani katliamcıları kınıyor, bir ölüp bin dirilen bu milletin asla teslim olmayacağını, Şırnak'tan tüm dünyaya haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çeşitli STK temsilcilerinin konuşmasıyla devam eden program, edilen dualar ile son buldu. (Ahmet Uçar-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir