• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...

Gastronomi şehri Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen, perşembe günü düzenlenen tören, biber ve Antep fıstığı hasadı ile başlayan, bugün de devam eden festival kapsamında, Festival Park'ta kurulan stantlarda ziyaretçiler için yemekler pişirildi. Aşçıların görsel şovu katılımcılarca ilgi ile izlendi.

Gastronomi şehri Gaziantep mutfağı ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı festival, büyük bir heyecan ve ilgi ile devam ediyor. 

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında çeşitli etkinliklerde düzenleniyor.

Festivalde, dünyaca ünlü şefler Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri, şefleri, gurmeler, gastronomi yazarları ve Gaziantepli tarım üreticileri de yer aldı. Festivalin üçüncü gününde aralarında michelin ve UNESCO madalyalı ustaların da bulunduğu şefler workshop gerçekleştirdi.

Workshop sırasında oluşturulan sahneye çıkan şefler, kendi ülkelerine ait lezzetleri anlatımlı olarak pişirip katılımcılara tattırdı. Etkinlikler kapsamında “Ömür Akkor ile Lezzet Seyahatnamesi” konulu söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in yaptığı “Ömür Akkor’la Lezzet Seyahatnamesi” konulu söyleşide, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutan lezzetlerine ışık tutuldu.

Gaziantep mutfağından övgü ile bahseden Akkor, Türkiye mutfağı üzerinde önemli çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye’yi gezdiğini belirtti.

Gaziantep mutfağının dünyada çok ayrı bir yerinin olduğunu belirten Akkor, “Gaziantep’i anlamak ve hissetmek için yılda bir kez gelmek yetmeyecektir. Çünkü bu şehirde her mevsimin kendi içinde barındırdığı özgün güzellikleri, lezzetleri mevcut. Türkiye’nin, Gaziantep’in lezzetinin ortaya çıkması, tanınması için daha çok çaba sarf etmeliyiz. Bu nokta da GastroAntep iyi bir projedir. Umuyorum ki bu projenin devamında da çalışmalar olacak. Böylelikle Antep mutfağı dünya çapında ismini duyurmayı başaracaktır.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)