• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
ABD Nusra Cephesini Terör Örgütü(!) Listesine Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, yazılı açıklamasında, El-Kaide ile bağlantılı olduğunu belirttiği "Nusra Cephesi"nin yabancı terör örgütleri listesine alındığını, grup mensuplarının ABD`deki mal varlıklarının dondurulduğunu, gruba maddi destek veya kaynak sağlanması ya da grupla mali işlem yapılmasının yasaklandığını belirtti.

"Nusra Cephesi`nin Kasım 2011`den bu yana Şam, Halep, Hama, Dara, İdlib ve Deyr ez-Zor gibi kentlerde yaklaşık 600 saldırının sorumluluğunu üstlendiği ve bu saldırılarda çok sayıda masum Suriyeli`nin yaşamını yitirdiğini" belirten Nuland, "Nusra Cephesi, bu saldırılar yoluyla, kendisini meşru Suriye muhalefetinin bir parçası olarak göstermeye çalışıyor ancak aslında bu, Irak El-Kaidesi`nin Suriye halkının sıkıntılarını kendi kirli emellerine alet etmeye yönelik bir girişimi" ifadesini kullandı.

Nusra Cephesi, Suriye’de direnen gruplar içinde Esed güçlerine en çok zarar veren grupların başında geliyor.

Hepimiz Nusra`yız

ABD`nin Irak`taki El Kaide ile bağlantısı olduğunu ileri sürerek terör listesine alacağını ilan ettiği Suriyeli direnişçi örgütlerden El Nusra Cephesi`ne diğer gruplardan destek yağdı. Kararı sert biçimde eleştiren 22`yi aşkın direnişçi grup, Facebook sayfalarından yaptıkları ortak açıklamada "Hepimiz Nusra`yız. ABD`nin kararı bizi bağlamaz" dedi. El Nusra, rejime karşı en başarılı gruplardan biri.

haksöz haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir