• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
TOP ON DİKTATÖR  
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU –HABER YORUM

Malum haberlerde alay konusu olarak Trump’ın son gafı konuşuluyor:  “Trump, Sisi’yi beklerken herkesin duyacağı bir şekilde “Nerede benim favori Diktatörüm? Demiş.” Güler misin ağlar mısın?

Bu nasıl iştir? ABD askeriyle, ekonomisiyle, teknolojisiyle gittiği/ çöktüğü her yere “Medeniyet götürüyordu (!)” diye söyleniyordu. Trump ta diğer Cumhuriyetçi ABD başkanları gibi özgüven fazlalığından olacak ağzına geleni söylüyor. İyi ki de söylüyor. Özellikle İslami Kesimlerin iyi bildiği ve yıllardır dile getirdikleri bu gerçeği bir ABD Başkanının söylemesi bence çok güzel bir şey.

Neden mi? Çünkü bu soruların cevaplarını belki buluruz:

-Öncelikle Batı Dünyasının da “Diktatörü” tanıdığını anlamış olduk. Yıllardır liberal yazar çizerler sanki Batılılar diktatörlerden beriymiş gibi anlatırlardı. Öyle değilmiş.

-“ Benim Diktatörüm” demesi sanki Sisi’nin hoşuna gitmiş. Verdiği pozlar öyle gösteriyor. Trump ona sahip çıkmış. İnşaAllah geri döndüğünde azıtıp zulmün dozajını artırmaz.

-Acaba kişi listede yükselmek için ne cürümler işlemelidir?

-Kaddafi, Saddam gibi ex diktatörler kullanım dışına çıktıkları için mi gözden çıkarıldılar?

-Trump, ifşalarına devam edecek mi?

-Diğer diktatörler Trump onları da zikretsin diye zorbalıklarını artırırlar mı?

-İslam Coğrafyası dışındaki diktatörler de Trump’tan bu babacan tavrı görecek mi? Mesela Bangladeş’teki eli kanlı laik Ş. Hasina, Hindistan’daki Modi…gibiler

-Mısır’da Sisi’ye destek verenler bu söylemden sonra nasıl davranacaklar? Övünüp sevinecekler mi, başlarını önlerine eğip utanacaklar mı?

- “Favori” varsa başkaları da vardır mantığından yola çıkarak başka Diktatörler olduğunu da söyleyebiliriz. Peki bu diktatörlerin listesini yapsak “ilk on”a kimler girer sizce? Mesela bu liste Trump için uygun bir sıralama olur mu?

1-Trump (Derin ABD)

2-İngiltere Kraliçesi(Yönetimi)

3-Siyonist-İşgalci Netanyahu

4-Modi (Hindistan)

5-Ş. Hasina (Bangladeş)

6-Katil Baas Rejimi (Suriye)

7-Sisi

8-M.Bin Selman

9- M.Bin Zayed

10-.General Hafter

Bu haberler de ilginizi çekebilir