• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Koleje Alınmayan Başörtülü Öğrenciler Şampiyon Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi`nin (ODTÜ) her yıl geleneksel olarak düzenlediği `Münazara Turnuvası`na katılan Fatih Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip, aralarında başörtülüler olduğu için TED Koleji`ne alınmadı. Münazara, başörtüsü sorununun yaşanması üzerine salon değiştirerek ODTÜ`te yapıldı. Koleje alınmayan başörtülü öğrenciler ODTÜ salonunda yapılan yarışmasında birinci oldu.

Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Emre Polat, TED Koleji yönetiminden açıklama beklediklerini fakat herhangi bir cevap verilmediğini belirtti. Üniversite yönetimini kınayan Polat, şunları söyledi: “TED`den mutlaka bir özür dileme bekliyoruz. Yaptıkları tavır çok rencide edici. Bunların amaçları ne acaba? Çağ dışı bir davranışta bulundular. Öğrencilerimiz, başörtülerinden dolayı içeri alınmadığı için moralleri de bozuldu. ODTÜ, yarışmanın yapılacağı salonu değiştirerek kendi salonlarında yapılacağını açıkladı. Olanlara rağmen, münazara grubundaki 6 öğrencimizle katıldığımız yarışmada, şampiyon olduk.”

TED KOLEJİ: İDARECİ YÖNETMELİĞİ YANLIŞ YORUMLAMIŞ

Diğer yandan konunun basına yansımasının ardından TED Koleji`nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: " 11 Aralık 2012 tarihli Yeni Şafak ve Zaman gazetelerinde yer alan haberler doğrultusunda gerekli inceleme yapılmış olup, 10 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ Münazara Kulübü tarafından üniversite öğrencileri arasında düzenlenen ve TED Ankara Koleji`nin sadece etkinliğe bir günlüğüne mekan tahsis ettiği münazara yarışmasının okul yemekhanesindeki yemeğin ardından okul içi sınıf uygulamalarına geçildiği sırada etkinliğin koordinasyonundan sorumlu idarecinin 27 Kasım 2012 tarih ve 28480 sayılı “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine” Dair Yönetmeliği farklı yorumlaması sonucunda kendi inisiyatifi ile bir uygulama gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

Bu gibi uygulamaların tekrar etmemesi için gereken yapılmış olup, TED Ankara Koleji bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim öğretimle ilgili etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecektir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir