• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
Teröristlerden Filistinli çocuk esirlere alçak muamele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti tarafından bugün (12 Eylül Perşembe) öğle saatlerinde yayınlanan raporda tutuklama esnasında ve gözetim altında tutuldukları sırada işgal güçlerinin çok çirkin muamelelerine maruz kalan 6 çocuk esirin şahitliklerine yer verildi.

Bu esirlerden 16 yaşındaki Evs Uvays işgalcilerin kendisini evine baskın düzenleyerek tutukladıklarını belirtiyor. İşgal güçleri eve baskın düzenledikleri sırada onun üzerine polis köpeğini sürerek korkutuyorlar. Sonra gözlerini ve ellerini bağlayarak dışarı götürüyorlar. Yolda askeri jeepte bulunduğu sürece sürekli kendisini şiddetli bir şekilde darp ediyorlar. El-Celeme geçit noktasına getirdikten sonra çok şiddetli ışığın altında saatlerce bekletiyorlar. Sonra Mecdo Hapishanesi'nin çocuk bölümüne koyuyorlar.

17 yaşındaki Hemmam Huseyni, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nden tutuklanıyor. Önce El-Meskubiye sonra Askalan cezaevine konuyor ve çok şiddetli işkencelere maruz kalıyor. Kendisini, saatlerce küçük bir sandalyeye oturtarak sorguluyorlar. Uzun süre uyumasına ve yemek yemesine engel oluyorlar.

14 yaşındaki Maruf El-Atruş'u işgalci askerler Beytu Cala'daki evine gece baskını düzenleyerek tutukluyor ve silahlarının dipçikleriyle şiddetli bir şekilde darp ediyorlar. Bu arada çok çirkin ve aşağılayıcı ifadelerle sövüyor ve hakaret ediyorlar.

Kudüs'ün İseviyye beldesinden olan 16 yaşındaki Muhammed Atiyye'nin kafasına demir çubuklarla vurarak şiddetli bir şekilde acı çekmesine neden oluyorlar. El-Meskubiye'deki sorgulama esnasında da şiddetli şekilde darp ediyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir