• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hüseyinler her zaman var oldu ve olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi tarafından Muharrem ayında meydana gelen Kerbela faciası ve Hazreti Hüseyin’i anlatan bir etkinlik gerçekleştirildi.

Merkez İmam Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, Hafız Said Tink’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hazreti Hüseyin ve Kerbela faciasıyla ilgili ezgilerin seslendirildiği etkinliğe vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte kimi zaman duygu dolu anlar yaşandı.

Burada katılımcılara hitap eden Nihat Tay hoca, Kerbela faciası ve Hazreti Hüseyin’in şehid edilişini anlattı.

Hazreti  Adem'den günümüze tevhid ve şirk mücadelesinin devam ettiğini belirten Tay, "Her zaman Musaların karşısında bir Firavun, İbrahimlerin karşısında bir Nemrut, Hazreti Muhammed karşısında Ebu Cehiller, Hazreti Hüseyin'in karşısında da Yezitler var ola gelmiştir. Önemli olan İmam Hüseyin'in mesajını doğru anlatmaktır. Hazreti Hüseyin oraya kan dökmeye gitmemiştir. Aslında Hüseyin, bir şuur mücahididir, bir aydınlık savaşçısıdır. Hüseyin bir ıslah önderidir. Hüseyin'in  kıyamı kılıç ve kalkan kıyamı değildir. Onun kıyamı uyarma, uyandırma, şuurlandırma kıyamıdır. Hüseyin orada ordulardan önce cehalet ve gafletle savaştı." dedi.

Tay, "Tarih boyunca Hüseyinlere yardım edenler, ona sahip çıkanlar az olmuştur. Hüseyinlere sahip çıkan az olmamış olsaydı, Amerika denilen zalim, Irak'ta o katliamı yapacak ceraseti gösterebilir miydi? Suriye'de kadınlar, çocuklar doğranırken, öldürürken birleşmiş kafirler orda cesurca hareket edebilirler miydi? Mısır'da, Filistin'de, Çeçenistan'da ve dünyanın her tarafında vurulan kırılan o müslümanlara el kaldıracak, yumruk sallayacak bir zalim çıkabilir miydi?  Tüm bu acılara, ızdıraplara rağmen diyoruz ki ey çağın Yezidleri, Firavunları, Nemrutları… Tüm planlarınızla tüm entrikalarınızla, tüm hilelerinizle saldırın. Ne kadar saldırırsanız saldırın, Hüseyinleri yok edemediniz yok edemeyeceksiniz. Hüseyinler her zaman var oldu. Var olmaya devam edecektir biiznillah." diye konuştu.

Abdulvahap Akkay’ın okuduğu şiirle hüzünlü anlar yaşanan etkinlik, yapılan duayla son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir