• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Mevsimlik işçiler jandarma tarafından darp edildi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Pembeviran (Qurm) köyünden Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Faraşlı köyüne gelerek mevsimlik olarak mangal kömürü üretiminde çalışan Elmas ailesi fertlerinin jandarma tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

Konu hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Eyüp Elmas, yaşadıkları anları anlattı.

Olayın dün akşam 21.00 sıralarında meydana geldiğini belirten Elmas, amcası Mehmet Emin, kuzenleri Ramazan ve Mehmet Elmas ile birlikte köy yolunun kenarındaki çadırlarında ikamet ettileri esnada bir aracın geldiğini söyledi.

Sivil bir araçtan sivil giyimli 5 kişinin indiğini, bunun üzerine kuzeninin şahısların yanına gittiğini belirten Elmas, "Kuzenim onlardan korkunca bu kez ben onların yanına gittim. Bana, jandarma olduklarını, buralarda esrar ekildiğini belirterek, 'Bizimle geleceksiniz. Oraya götüreceğiz sizi.' dediler. Can güvenliğimizin ve onların jandarma olup olmadığını bilmediğimizi söyledim. Kolumdan tutarak beni araca doğru sürüklemeye çalıştılar. Direndim, gitmedim. Sonra amcam da (Mehmet Emin Elmas) geldi. Amcamın da üzerine gittiler ve hemen onu yere yatırdılar. Amcama yardım etmeye çalıştım beni de yere serdiler. Amcamın çocuklarını da yere serdiler. Silahlı değildiler ancak içlerinden bir kişi aracın bagajının yanında sürekli duruyordu. Bizi oradaki meşe ağaçların parçalarıyla darp ettiler." dedi.

"Bizi ölümle tehdit ederek gittiler"

Elmas, "Darp esnasında bizi esrar ekmekle suçladılar. Narkotikten geldiklerini, burada nöbet tuttuklarını söylediler. Herhangi bir şeyden haberimiz olmadığı halde bize böyle bir suçlamada bulundular ve darp ettiler. Daha sonra bizi ölümle tehdit ederek gittiler." ifadelerini kullandı.          

Olayın ardından karakola gittiklerini anlatan Elmas, "Karakoldakiler, herhangi bir düşmanımızın olup olmadığını, daha önce onları görüp görmediğimizi sordular. Hiç kimseyle bir husumetimizin olmadığını, söz konusu şahısları da daha önce görmediğimizi belirttik. Söz konusu şahısları verilen bilgiler ışığında bulamayacaklarını söylediler. Daha sonra hastaneye giderek darp raporu aldık."

Yetkililere çağrıda bulunan Elmas, söz konusu şahısların yakalanarak gerekli cezanın verilmesini talep etti. (Fırat Arslan- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir