• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi programına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sinema alanına ilgi ve eğilimi olan kişilere yönelik olarak başlatılan akademi,  dokuz ay süren eğitimlerde mülakatla akademiye kabul edilen öğrenciler çok yönlü olarak eğitim alma imkânına kavuştular.

Şubat ayında hazırlıklarına başlanan akademi, toplamda 9 ay sürdü. Teorik ve pratik olarak toplamda 200 saat eğitim alan öğrenciler, bu süre içerisinde oluşturulan 2 farklı kademe gurubunda 46 öğrenci, farklı görevler üstlenerek kısa film çekme imkânına sahip oldu.

Yeşim Tonbaz, Abdulhamid Güler, Fatih Özcan, Fatih Yaşar, Erol Zurnacı gibi önemli isimlerin eğitim verdiği akademide,  ayrıca 6 workshop (atölye-fikir üretme toplantısı) ile sinema dünyasının önemli yönetmen senarist ve yapımcıları olan Kubilay Erkan Yazıcı, Elif Eda Karagöz, Suat Köçer, Mahmut Fazıl Coşkun, Ayşe Karaköse, Bekir-Büşra Bülbül gibi isimler öğrencilerle bir araya geldi.

19 Eylül Perşembe akşamı saat 20.30’da Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan kapanış programında, öğrenciler tarafından çekilen 7 kısa filmin gösterimi yapılacak.  Programa ayrıca, eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verilecek. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir