• DOLAR 32.5
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2494.013
  • ...

Adıyaman'da 7 gün 8 ayrı yerde kurulan semt pazarları, daha çok ekonomik anlamda sıkıntı çeken vatandaşların tercih ettiği alışveriş merkezleri durumunda.

İnsanların şükürsüzlüğünün ekonomik sıkıntıların nedenlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Varol, "Şükretmemenin ekonomik sıkıntı nedenleri arasında yeri oldukça büyüktür. Bizim 400'e yakın pazarcı esnafımız vardır. Bu, halkın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında büyük bir hizmettir. Pazarlarımız çalışma bakımından adeta Adıyaman'a bir fabrika açılmış gibi hizmet ediyor. " dedi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle köylü vatandaşların yetiştirdikleri ürünleri pazarlarda satışa sunmasıyla fiyatların uygun hale geldiğini belirten Varol "Bu dönem, köylü vatandaşların ürünlerinin çarşı pazara geldiği bir dönemdir. Adıyaman'ın çevre köylerinden yetiştirilen ürünler pazarlarımıza geliyor. Bundan dolayı fiyatlar çok uygundur. Domates, biber, patlıcan, yeşilliğin yüzde 80'i Adıyaman köylerinde üretilen yerli ürünlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Pazar sayısının Adıyaman merkez için yeterli olduğunu söyleyen Varol "Kurduğumuz her bir Pazar, 5 mahallenin ihtiyacını karşılayabilecek durumdadır. Bundan dolayı yeni pazar yerleri açmamıza gerek yoktur. 7 gün boyunca 8 ayrı yerde pazarlarımızı kuruyoruz, bunlar yeterli oluyor." şeklinde konuştu.

"Adıyaman halkına teşekkür ediyorum"

Halkın alışverişlerinde semt pazarlarını tercih ettiği için teşekkür eden Varol, semt pazarlarının ardından ortaya çıkan çevre kirliliğinin kendileriyle bir ilgisinin olmadığını ifade ederek "Pazarlarımızın toplanmasından sonra çevre kirliliğinin oluştuğu doğrudur. Fakat bu durumun bizimle bir alakası yoktur. Bizler ürünlerimizi topladıktan sonra geriye kalan bazı ürünlerden faydalanmak isteyen, ekonomik imkânı olmayıp ta alışveriş yapamayan insanlar var. Bunlar pazarlarımız toplandıktan sonra pazara gelip aradan ürünleri seçmek isteyince böyle manzaralar meydana geliyor. Bu vatandaşlarımız, akşamları gelip bu ürünleri alıyorlar. Onlar da çocuklarına bir şey götürmeye çalışıyor. Çünkü Adıyaman fakir bir ildir. Yetkililerimiz pazarlar toplandıktan sonra şöyle bir pazar yerlerine gitsinler, en az 50 aile orada evlerine bir şeyler götürmek için geriye kalan ürünlerden topluyor. Bundan dolayı biz de bir şey diyemiyoruz." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)