• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet, kentteki temaslarını sürdürüyor.

"Ombudsman Halkla Buluşuyor Programı" çerçevesinde Gaziantep'te bulunan Malkoç, beraberindeki kamu denetçileriyle birlikte Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Malkoç, sanayici ve iş adamlarının sorunlarının dinledi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Malkoç, Gaziantep'in Türkiye'nin müstesna şehirlerinden birisi ve bölgenin lideri konumda olduğunu söyledi.

Malkoç, "Buraya her geldiğimizde heyecanımız artıyor, moralimiz yükseliyor. Türkiye'nin geleceğine ilişkin umutlarımız çoğalıyor. Bugün de onu yaşadık. Gaziantep sorunlarını biliyor ve bunların nasıl çözüleceğinin formülünü ortaya koyuyor. Şikâyet-sitem arasında talepte bulunuyor. Bu dinamizmde olan bir şehrin halledemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Kaldı ki sizler gibi çok değerli tecrübeli iş insanları, iş dünyasının yöneticileri var. Bu bize büyük memnuniyet veriyor. Ev sahipliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Ziyarette Gaziantep'in sanayisi, üretimi ve ihracatıyla ilgili Malkoç'a bilgiler veren Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, "Türkiye'nin 6'ıncı büyük şehri olarak üretimimiz, ihracatımız ve gelişen ekonomimizle devletimizin her zaman yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz." dedi.

Birden fazla kişinin, bir borç veya zararın tamamının ödenmesi sorumluluğundan, zincirleme şeklinde ve tek başına sorumlu olması halini ifade eden müteselsil sorumluluk, sosyal güvenlik ve çalışma hayatı konuları üzerinde sanayicilerin taleplerini de ileten Ünverdi, ziyaretlerinden ötürü Malkoç'a teşekkür etti.

Malkoç daha sonra beraberindeki kamu denetçileriyle birlikte Gaziantep Ticaret Odasını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Gaziantep'in kanayan yarası uçak seferleri sorunu ve havaalanı terminal binası inşaatı ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizmasının ticari hayatta oluşturduğu artı yük gündeme gelirken, Malkoç bu sorunlarla yakından ilgilenme sözü verdi.

Bu taleplerin dile getiriliyor oluşundan son derece memnun olduğunu belirten Malkoç, bakanlık ve THY dâhil tüm düzeylerde sorunların yakından takipçisi olacağını söyledi.

Malkoç, "Sizlere teşekkür ediyorum. Bu talepleri dile getirmeniz beni oldukça memnun etti. Bunlar da gösteriyor ki bu şehir giderek gelişiyor, büyüyor. Sorunları dile getirmeniz yanında, çözüm önerilerine de çalışmış olmanız, raporlar sunmanız takdiri hak ediyor. Sizin bu sıkı takipçiliğiniz eminim ki sonuç verecek ve adımlar atılacaktır. Bizler de üzerimize düşen ne ise tüm destekleri verecek, bu sorunlarla yakından ilgileneceğiz. Emin olun bu sorunlarınız ilk sıralara yazılacak ve gereken ne ise yapılacak. Sizin üstelediğiniz gibi biz de üsteleyeceğiz." diye konuştu.

Gaziantep'in sorunlarını her fırsatta dile getiren Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise "Bu şehir istediği her şeyi karşılığını vermek üzere istiyor." diyerek uçak seferlerinde yaşanan sorunun katlanabilir boyuttan çıktığını ve ülke ihracatının yüzde 4,2'sini karşılayan bir şehrin böyle bir sorunla anılmaması gerektiğini ifade etti.

"Gaziantep'e gelince uçak yok deniliyor"

Gaziantep'in gerçekleştirdiği ihracatla, ticareti ile sosyal ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Uzun süredir devam eden uçak seferleri sorunumuz, havaalanı terminal binası inşaatımız için çalmadık kapı bırakmadık. Ne yazık ki Gazianteplileri memnun edecek bir sonuç alamadık. Biz bu kadar üretken, çalışkan bir şehirken, bölgemizin adeta lokomotif bir kenti iken uçak seferlerinin az olması, terminal binamızın yapılamamış olması bizler için gerçekten üzücü bir durum. Uçaksız rahatlıkla gidilebilecek yere uçak seferi koyuluyor, Gaziantep'e gelince 'uçak yok' deniliyor. Bu durumu havayolu firmalarımıza rakamlarla destekleyerek her zaman iletiyoruz ama elle tutulur bir sonuç maalesef yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Erbil uçak seferleri için destek istedik, çok şükür 12 günde sorun çözüldü ve o günden bu güne Erbil'e gidiş-geliş seferleri tam dolu olarak devam ediyor. Erbil seferleri şehrimize bir hareketlilik getirdi, döviz girdisi sağladı. Özellikle sağlık turizminde… Biz her zaman söylüyoruz. Bu şehir istediği her şeyi karşılığını vermek üzere istiyor. Sizleri temin ederim Gaziantep'imize yakışır bir havaalanı ve uçak seferlerinin arttırılması kat be kat karşılığını bulacaktır, pişman etmeyecektir. Tarihin her noktasında Gaziantep, yapılan yatırımların, verilen desteklerin karşılığını fazlasıyla vermiştir. Sizden ricamız bu sorunumuzla yakından ilgilenmeniz." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)