• DOLAR 32.522
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.626
  • ...
​"Çocukları dağ yoluna götürenleri şiddetle kınıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından başarılı ortaokul öğrencilerine yönelik bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi’nde Akkent Spor Köyünde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Bakan Gül, çocukları PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde günlerdir oturma eylemi yapan ailelere destek verdi.

Gül, “Annelerinin yanında olmayan çocukları annelerinin yanında görmek istiyoruz. Çocukları okul yolu yerine dağ yoluna götürenleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

“En güzel yatırım çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan yatırımdır”

“En güzel yatırım Türkiye’nin geleceği olan gençlere yapılan yatırımdır” diyen Gül, “En güzel yatırım ve en güzel hediye eğitime yapılan, çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan yatırımdır. Asıl altyapı yatırımı Türkiye'nin geleceğin yatırımı gençlerimize yaptığımız yatırımdır. Bu ülkenin geleceğini çocuklarımız ve geleceğimizi olan koltuğunun altında kitapla ve bilgisayar başında Türkiye'nin geleceğinde ‘ben bir mühendis, mimar, avukat, iş adamı ve müteşebbis olarak Türkiye bayrağını daha fazla yukarıya nasıl taşırım?’ diye düşünen gençler kuracak. O yüzden gençlere yapılan bütün yatırımlar geleceğe yapılan yatırımlardır ve en kalıcı yatırımlarda gençlere yapılan yatırımdır. Bu yüzden değerli başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Çocukları dağ yoluna götürenleri şiddetle kınıyoruz”

Gül, “Türkiye'de bu duyguya sahip olamayanlar ve okul yoluna değil de başka yola gidenleri gördükçe yüreğimiz sızlıyor. Burada annelerimiz ve çocuklarımızla beraberler. Annelerinin yanında olmayan çocukları da annelerin yanında görmek istiyoruz. Çünkü çocuklar, okulda olacak, anne kucağında olacak. Çocukları okul yoluna değil de daha yoluna götürenleri şiddetle kınıyoruz, sonuna kadar mücadelemizi de sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bisiklet alan gençleri tebrik eden Gül, “Burada bin 453 gencimiz bisiklet aldı ve okula gidecek, okuldan gelecek, mahallede ve sokakta sizden daha genç ve daha sağlıklı bünyelerde geleceğe emin adımlarla gideceksiniz. Biz, 82 milyona evladının daha güçlü yarınlara ve daha güçlü Türkiye için eğitimde daha başarılı olması için her türlü gayreti sürdüreceğiz.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da başarıyı ödüllendirdiklerini ve öğrencileri sadece bisiklet veya spor ayakkabısı gibi ödüllerle değil, Umre, Çanakkale, Konya ve Bosna Hersek ziyareti ile ödüllendirdiklerini belirterek, önümüzdeki aylarda da Kudüs ziyareti ile ödüllendireceklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Gaziantep'te bugün güzel bir etkinlikteyiz. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Başarıyı ödüllendirmek elbette çok önemli. Çünkü gençlerimiz her şeyin en güzeline layıktır. Eğitim sadece okulda yapılmıyor, okulun dışında da gençlerimizin sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri, zinde olmaları ve spor yapmaları gerçekten bu anlamda önemlidir.” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi Kudüs'e götürmek istiyoruz”

Şahinbey Belediyesi olarak eğitimi önemsediklerini belirten Tahmazoğlu, “Gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için 3 milyon 355 bin adet kitap dağıttık. Bu kitapları da dağıttıktan sonra kitap okuma yarışmalar yapıyoruz. Yarışmanın sonunda öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. 360 öğrencimizi umreye götürdük, 140 öğrencimizi Konya'ya götürdük. Geçtiğimiz hafta ise 128 öğrencimizi Bosna Herseke'e götürdük. İnşallah Allah nasip ederse bundan sonraki hedefimiz de gençlerimizi Kudüs'e götürmek istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere bisiklet dağıtımı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir