• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Sanatçı ve STK'lardan annelere destekler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocuklarının, HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdüren ailelere destekler devam ediyor.

Dağa kaçırılan çocukların aileleri tarafından başlatılan eyleme destek amaçlı katılan sanatçı ve STK temsilcileri, ailelerin acılarını paylaştı.

Aileleri ziyaret eden Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, ailelerin yalnız olmadığını söyledi.

İnsan kaçırmanın insanlık suçu olduğunu belirten Karslı, "Ankara'dan geliyoruz. Diğer illerden arkadaşlarımız da katıldı. Yaklaşık 10 günden beri eylemlerine devam eden annelerimize destek amacıyla geldik. Çocuğu kaçırılan annelerimiz yalnız değil. Gücümüzün yettiğince hep annelerimizin yanında olacağız. İnsan kaçırmak insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu işleyenleri de hem kamuoyuna duyuruyoruz hem de yargı organlarına buradan sesleniyoruz, suç duyurusunda bulunuyoruz. İnsanlık suçu işleyen bu terör örgütlerinin ve bunlara yardım ve yataklık edenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Annelerin gözyaşları dinene kadar eylemlerini destekleyeceğiz." dedi.

Annelere destek ziyareti gerçekleştiren İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, "Değerlendirmeleri izliyoruz. Bu annelerin feryadına nasıl icabet ederiz, babalara nasıl destek oluruz diye geldik. Burada anneler yine bir adım öne geçtiler. Babalar sağ olsun destek oluyorlar. Bu çağrı burada kalmamalı. Biz de bu çağrıya icabet ederek buraya geldik. İnşallah bunun devamı gelir ve halkımıza ve tüm insanlığa örnek bir sonucu olur. Bu çağrıya tüm halkımızın destek vermesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

En çok annelerin mağdur olduğunu vurgulayan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu üyesi Dilek Ertürk, "Terör bir ülkenin insan kaynağını da parasını da moralini de yok ediyor, sömürüyor. Anneler ağlamasın. Bir de o var. Savaş olur en çok anneler hisseder. Göç olur en çok anneler üzülür. Terör olur en çok anneler çırpınır. Sizin yaptığınızı belki de bu ülkede bugüne kadar hiçbir kimse yapamadı. Nasıl maskesini düşürdünüz kirli ellerin, nasıl sahip çıktınız evlatlarınıza; ben gurur duyuyorum bir kadın olarak sizin yürekliliğinizle." şeklinde konuştu.

Birilerinin çocuklarını kaçırmanın anlaşılamayan bir olay olduğunu vurgulayan Sanatçı Bora Gencer, "Bu insanlar hayat mücadelesi verip ve aynı zamanda bu tür şeylerle uğraşmak zorunda kalıyorlar. Acıları için ne söylesem ne kadar paylaşsam onlar kadar olamam. O yüzden bir an önce hepsinin evlatlarına, çocuklarına kavuşmalarını istiyorum. Bu yüzyılda birilerinin çocuklarını alıp kaçırmak ne demek. İnşallah bu sorunlar çözülecektir, bir daha böyle sorunlarla karşılaşmayacağız." diye konuştu.

İstanbul'da faaliyet gösteren İnsan ve İrfan Vakfı ile Kadın Sağlığı Dayanışma Vakfı üyesi 7 kadın ise Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önüne gelerek burada oturma eylemi yapan annelere destek verdiler. Eylemdeki bütün annelere gül dağıtan kadınlar, annelerin acılarını paylaşmak için burada olduklarını belirttiler.

Ailelere bir ziyaret dee Kocaeli Gönül Teşekkülleri Platformu'ndan geldi. Ziyaretin ardından platform adına açıklama yapan Şahin Yaşlık, Kocaeli'nde faaliyet gösteren 54 STK adına burada olduklarını, çığ gibi büyüyen bu eyleme sessiz kalmak istemediklerini kaydetti.

Vatan Der Genel Başkanı Murat Demirkan ise Ankara'dan Diyarbakır'a annelere destek için geldiklerini ve tüm Türkiye'nin bütün annelere destek olduklarını belirtti.

Öte yandan eylem sırasında zaman zaman çocuklarını istedikleri HDP İl Başkanlığına girmeye çalışan aileler ile HDP'liler arasında gergin anlar yaşanıyor. Yaşanan gerginlikte dağa kaçırılan Yakup Edizer'in annesi Saliha Edizer baygınlık geçirip hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. (Ömer Adıgüzel, Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir