• DOLAR 32.339
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2244.006
  • ...
Malkoç: Dünyada en çok çocuklar ve kadınlar mağdur oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'teki ziyaret ve temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, "Çocuk Haklarının Yerel Düzeyde Korunması" konulu üst düzey istişare ve koordinasyon toplantısına katıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu ile Birleşmiş Milletler (BM) ve Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Malkoç, dünyada en çok çocuklar ve kadınların mağdur olduğunu söyledi.

Malkoç, "Türkiye'de hangi resmi daireye giderseniz gidin 18 yaşın altındakiler çocuk sayılıyor. Velisi ve vasisinin izni olmadan muamele yapamıyorlar veya müracaat edemiyorlar. Bunun tek istisnası Kamu Denetçiliği Kurumu'dur. Çocuklardan aldığımız mektuplarla ve dilekçelerle ufkumuz açılıyor, çalışma tempomuz ve hızımız artıyor." dedi.

Geçen yıl TBMM'de kadına ve çocuğu yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mekanizmaların daha verimli çalışması için toplantılar yapıldığını aktaran Malkoç, şunları söyledi:

"Bunun faydalarını çok gördük. Bu anlamda sizlerin görüşleri bizlere ışık tutacak ve bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Dünyada en çok mağdur olan çocuklar ve kadınlardır. Nerde bir savaş, bir haksızlık veya nerde bir yanlışlık varsa çocuklar mağdur oluyor. Türkiye bu yönüyle insanlık sınavını, insanlığın onur ve haysiyetiyle ilgili sınavı dünyaya örnek olarak göstermiştir. Ülkemizde de bu sınavı büyük ölçüde önderlik yaparak başaran illerin başında Gaziantep geliyor."

Gaziantep Valisi Davut Gül de tüm çocukların eşit olduğunu ve verilen haklardan tüm çocukların eşit derecede faydalandığını söyledi.

Yabancı göç konusunda ise sosyal yaşama adaptasyon süreci ile ilgili çeşitli çalışmaların devam ettiğini belirten Gül, tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıya Türkiye UNICEF temsilcisi Philippe Duamelle, kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri ve çocuklar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir