• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
​BEM-BİR-SEN’den işçilere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (BEM-BİR-SEN), Kayapınar Belediyesi tarafından işten çıkarılanlarla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

31 Mart seçimlerinden önce usule aykırı işlem yapıldığı iddiasıyla haklarında inceleme başlatılan ve işten çıkarılan 22 işçisine destek amacıyla Kayapınar Belediyesi önünde destek açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını BEM-BİR-SEN Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Zeki Yağmur okudu. Yağmur, "Belediye tarafından incelemeye konu edilen ‘Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi’ İller Bankası tarafından Kayapınar Belediyesine kredi ile gerçekleştirilmiştir. İller Bankasının desteği ile gerçekleştirilen ihalelerin denetimi hem ilgili kurum hem de İller Bankası tarafından oluşturulan komisyonlar ile yapılmaktadır." dedi.

Yağmur, “Kayapınar Belediye başkanlığının açıklamasında yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından yapılan bir çalışmada söz konusu değildir. Kasıtlı ve bilinçli bir şekilde ilgili kanuna ve usule aykırı olarak hazırlanan tutanaklara büyükşehir belediye çalışanlarını imza atmaktan imtina etmesi üzerine yalnızca Mimarlar ve Mühendisler Odasında kayıtlı iki mühendisin imzası bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Kamu haklarından men edilmiş bir mühendisin tutanağı ile 22 personel açığa alınmıştır”

Söz konusu tutanaklarda imzası bulunan Mühendis ve Mimarlar Odasına kayıtlı iki mühendisten biri KHK ile görevinden uzaklaştırılmış ve kamu görevi yürütmekten men edildiğine dikkat çeken Yağmur, "Kamu haklarından men edilmiş bir mühendise hazırlatılan bir tutanak ile birçoğu sendikamız üyesi olan 22 personel açığa alınmıştır. Ayrıca tarafsız olması gereken muhakkikin yerine Kayapınar Belediye Başkanı tarafından HDP meclis üyesi ve Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı tayin edilmiştir." şeklinde konuştu.

Kayapınar Belediye başkanı tarafından açığa alınan ve haklarında suç isnat edilerek açığa alınan personeller ile ilgili herhangi bir belge veya bilgi kamuoyu ile paylaşılmadığını  hatırlatan Yağmur şöyle konuştu: , "Açığa alınan personeller ihale komisyonu, kontrolörler, geçici ve kesin kabul komisyonu üyeleri ve muhasebe görevini yürüten devlet memuru ve sözleşmeli personellerdir. Açığa alınan söz konusu personellerin görevleri idareci yahut başka kilit konumundaki görevler olmadığından muhakkikin görev yapmasını engelleme ya da soruşturmanın sağlıklı işleyişini olumsuz hale getirme durumları söz konusu değildir."

"Birçok personel, istifa etmeleri yönünde tehdit edildi"

Sırf kamuoyunda algı oluşturmak için sendika üyelerine görevden uzaklaştırma kararı verildiğini belirten Yağmur, "Kayapınar Belediye Başkanlığı tarafından kayyum belediyeciliği döneminde görevini yapan belediye personeline yönelik hukuk dışı uygulamalar ilk kez gerçekleşmemiştir. Daha öncede şehit ve gazi yakını ile aralarında engellilerinde bulunduğu 56 işçi çeşitli bahanelerle görevinden uzaklaştırılmıştır. Birçok personel görev yerleri değiştirilmek suretiyle kötü şartlarda çalışmaya zorlanmış, sürgün edilmiş ve kendilerine istifa etmeleri yönünde tehditte bulunulmuştur." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren- İLKHA)  







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir