• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
"İnsan kaynağı biterse PKK de biter"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor.

Dağa kaçırılan çocukların aileleri tarafından başlatılan eyleme destek amaçlı katılan gazeteciler, STK temsilcileri ve vatandaşlar, PKK'nin insan kaynağının bitmesi halinde PKK'nin de biteceğini, bu kapsamda eylem yapan annelerin PKK'ye büyük bir darbe vurduğunu belirttiler.

Çocukları için günlerdir eylem yapan annelere destek vermek amacıyla aileleri ziyarete geldiğini belirten Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, "Anneleri saygıyla karşılıyoruz, cesaretlerini tebrik ediyoruz. Mücadele, gayret etmek lazım. Tüm vatandaşları bu annelere destek vermeye davet ediyoruz. Burada bir partiye tepki göstermeye karşı değil, eminim yüzde 70-80 HDP'ye oy veren insanlar dahi bu konuda ruhen annelere dualarla destekte bulunuyorlar. Bu kıvılcım inşallah hayırlı bir çalışmaya vesile olacaktır." temennisinde bulundu.

"PKK'nin en büyük kaynağı insandır"

Bursa'dan 3 bayan arkadaşıyla birlikte Diyarbakır'a gelip ailelere destek ziyaretinde bulunan gazeteci Cennet Cankılıç, "Annelerin sesini duyurmak ve yanlarında olmak amacıyla geldik. 40 yıldır ülkemizin başına bela olan, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen terör belasında PKK'nin en büyük kaynağı tabi ki insan kaynağıdır. Bölgedeki Kürd çocuklarının dağa zorla kaçırılmalarıyla besleniyorlar. Bu kaynağın önü kesildiği vakit, PKK'nin ülkemizde biteceğini düşünüyorum. Annelerin bu cesaretli çıkışlarının PKK'ye büyük bir darbe vurduğu kanaatindeyim. Aynı zamanda HDP İl Binasının önünde de eylem yapmaları bize gösteriyor ki, HDP PKK'nin meclisteki siyasi uzantısıdır. HDP aracıdır dediğimizde 'hayır HDP siyasi bir partidir' diye yaklaşanlar bu eylemlerle aslında bunun kanıtlandığını da göstermiş oluyor. PKK'nin bu insan kaynağının bitmesi doğal olarak PKK'nin de bitmesi anlamındadır. Bu eylemin başarıya ulaşacağına inanıyorum." diye konuştu.

"Hainliğe dur demek için geldim"

Ailelere destek amacıyla İstanbul'dan Diyarbakır'a geldiğini ifade eden Erhan Han ise, HDP İl Başkanlığını işaret ederek şunları söyledi: "Bu binadaki terör baronları insanların eline silah verip dağa gönderiyorlar. Benim de 2 tane evladım var, ilk günden beri takipteyim. Kendilerine buraya destek amaçlı geldim. Allah hiç kimseye evlat acısını yaşatmasın. Ama böyle haince uyuşturarak ve ekonomiyle kandırıp dağa göndererek çocuklarımız devlete düşman edilirse ve haince öldürülürse insanın gücüne gidiyor. Benim de destek amacım o yönde, o yüzden buraya geldim. Hainliğe dur demek için geldim." (Mehmet Fatih Akgül, Ömer Adıgüzel-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir