• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Diyarbakır'da eyleme katılan aile sayısı 24 oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2014 yılında kızı Altun Çiçek'in kuzenleri tarafından kandırılarak Lice kırsalına götürülüp dağa kaçırıldığını söyleyen anne Nihan Çiçek, HDP İl Başkanlığı binası önüne gelerek oturma eylemine katıldı.

Kızı Altun Çiçek'in 19 yaşındayken kaçırıldığını belirten anne Çiçek, 15 yıl boyunca kızını yetim olarak tek başına büyüttüğünü kaydetti.

"Kızımı kaçıranlar Diyarbakır'da ellerini kollarını sallayarak geziyorlar"

Kaçırıldığından bu yana kızını aradığını vurgulayan Nihan Çiçek, "2014 yılından beri kızım kayıptır. 5 yıl oldu kızımı arıyorum. Gittiği günden beri gözüm kulağım kapıdadır. Hep bekliyorum. Kaçırılırken 19 yaşındaydı. Kaçırıldıktan bir yıl sonra bana telefon açtılar. Kızım yaralanmıştı. Kızım kaçırıldığı zaman 3 aylık nişanlıydı. Benim kızımı kaçıranlar hala Diyarbakır'da ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Kızım hastaneye gitti daha sonra gelmedi. Bütün mercilere başvurdum. Hastayım, evde işimi yapamıyorum. Tek başıma büyüttüm kızımı. Babası 15 yıldır vefat etmiş. E. A. ve T. A. isimli kuzenleri benim kızımı kandırıp kaçırdılar. Kızım gelene kadar burada eylemde olacağım." dedi. (Ömer Adıgüzel, Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir