• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Bitlis'teki kazada hayatını kaybedenlerin kimliği belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Kalkanlı (Çırçağ) köy minibüsünün şarampole devrilmesi sonucu biri bebek 5'i çocuk 10 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Köy sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Eyüphan Taş’ın kontrolündeki minibüsün şarampole yuvarlaması sonucu meydana gelen kazada, hurdaya dönüşen araçta Osman Sabri Tarhan (81), Gülnaz Tarhan (75), Abdurrahman Tarhan (11), İsmetullah Tarhan (17), Kenan Atik (34), Büşra Tarhan (13), Bünyamin Tarhan (16), Senem atik (15),Mert Atik (17) Büşranur Atik (2) hayatını kaydetti.

Kazada; Zehra Atik (17), Nurcan Tarhan (22), Ümit Çetin (17), Eyüphan Taş (35), Nur Muhammed Atik(7), Ali İhsan Tarhan(52), Methiye Atik (40) ve Mustafa Atik (10) yaralandı.

Biri bebek, 5'i çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla Hizan Devlet Hastanesine kaldırılırken hayatını kaybedenler ise hastanenin morguna kaldırıldı.

Hizan Devlet Hastanesine kaldırılan 7 yaralıdan 6’sı yapılan ilk müdahalenin ardından Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayı duyanların yakınları ve Hizan halkı hastanenin önüne akın etti. Hastanenin önünde hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Hizan Devlet Hastanesine gelen Bitlis Valisi Oktay Çağatay, hastaları ziyaret ederek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Çok acı bir olay yaşadıklarını belirten Çağatay, “Hizan ilçemizin Kalkanlı köyünden yola çıkan köy minibüsü, merkeze gelmek için yola çıkmışken, bir şarampolden aşağı yuvarlanarak büyük bir kaza geçiriyor. Kazada 6'sı çocuk, 4’ü yetişkin olmak üzere 10 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda hastanelerimizde 6 yaralımız var. Bunların 6’sını Bitlis merkeze sevk ettik. İleri tetkikleri yapılıyor. Bir yaralımız burada. Durumları tetkiklerden sonra netleşecek. Bir yaralımızın durumu oldukça iyidir. Diğerleri de inşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşacaklar.” dedi.

Hayatını kaybedenlerin biri bebek 5'i çocuk

Hayatını kaybeden çocukların 5'inin de öğrenci olduğunu belirten Çağatay, şunları söyledi:

“Ölen çocuğumuzun 5'i öğrenci, 4’ü Bitlis'te biri de İstanbul'da eğitimini sürdürüyor. Ne yazık ki hayatlarını kaybettiler. Allah hayatını kaybedenlere rahmet etsin. Yaralıları vatandaşlarımızda bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Çocuklarımızın içinde okula gelenlerde var. Ama bu servis minibüsü değil. Bildiğimiz köy minibüsüdür. Yolcuları köyden getiren minibüstür. Çocuklar sanırım okullar ilk açıldığı için birkaç saat geç intikal etmek durumunda kalmışlar. Bundan dolayı köy minibüsünün içinde çocuklarımız var. Kaza yeriyle ilgili incelemeyi olay yeri yapacaktır. Mutlaka orada fren izleri, minibüsle ilgili teknik değerlendirme yapılacaktır. Ondan sonra net bilgi vereceğiz. Şu anda net bir şey söylemek mümkün değil. Ama orası virajlı bir bölge. Burası Hizan-Bağhçesaray arasındaki geçen karayolu bölgesi. Normalde kullanılan bir bölgedir. Şarampole uçuyor. Net kaza sebebi incelemelerin ardından belirlenecek.”(Şükrü Tontaş-İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir