• DOLAR 32.542
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2489.213
  • ...
YENİ PARTİNİN YERİ BELLİ OLDU!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 FARUK KUZU  -  HABER YORUM

Gündeme bomba gibi düşen haberlerden biri de Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün yeni

Partiye katılması için Zülfü Livaneli’yi  davet etmeleri hadisesi oldu.

Haberde şöyle deniyor:

“Dün Karar gazetesinde yayınlanan röportajında da Ali Babacan yeni partinin 2020'den önce kurulacağını açıkladı.

Babacan, bir yandan partinin kurumsal kimliğiyle ilgilenirken; diğer yandan da partiye isimler katmaya çalışıyor.

Onlardan biri de Zülfü Livaneli oldu. Livaneli'yle görüşme yapan Ali Babacan, sanatçıya partiye katılması için teklif götürdü. Ancak CHP'li kimliğiyle bilinen sanatçı bu teklifi kabul etmedi.

Zülfü Livaneli, 1994 yerel seçimlerinde SHP adayı olarak İBB Başkanlığı'na aday olmuş ve Refah Partisi adayı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı mücadele etmişti. Seçimlerin galibi ise o dönem hiç beklenmeyen bir şekilde Refah Partisi adayı Recep Tayyip Erdoğan olmuştu.”

Anlaşılan o ki yeni partinin kurucuları “Biz Merkez Sağ bir parti olacağız!” derken aslında o kadar da Sağ denilen/görülen seçmeni hedeflemiyorlar. Zülfü Livaneli gibi solcuların sembol isimlerinden birini partilerine daha işin başında davet etmeleri herkes için yeterli bir açıklama değil mi?

 Yıllarca omuz omuza solculara, Kemalistlere, Faşistlere ve dış güçlere karşı mücadele eden bu insanlar küçük fikir ayrılıkları ve  menfaat çatışmaları yüzünden birbirlerine karşı o güçlerden yardım istemeleri ibretlik bir durum değil mi?

Ayrıca Livaneli’nin bu teklifi reddetmesi de bir ders niteliğinde değil mi? Adam “Kardeşim ben solcuyum sizin mahallenizde ne işim var?” dercesine teklifi reddediyor. (Her şeye rağmen siyaset kaypak bir zemindir yarın ne olacağının belli olmayacağını da bilmek gerekir) O, teklifi reddetikçe bu cenah “Yok yok. Bizim herhangi bir mahallemiz yok! Biz aştık bunları!”dercesine teklif götürmüşler.

Elbette bu adımdaki gaye sadece Livaneli ve bir kısım sol oy meselesi değil. Sanırım asıl mesele bir yerlere mesaj verilmesidir. “İşte bakın biz LİBERAL bir çizgi izliyoruz!” demek isteniyor.

Tabii unutmamak gerekir ki ne Türkiye eski Türkiye’dir ne de toplum eski toplum!

Bu haberler de ilginizi çekebilir