• DOLAR 32.446
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2327.737
  • ...
Hayvan hastalıkları ile mücadele: Şap Aşılama Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç, ilçe müdürleri, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerin katılımıyla 2019 yılı sonbahar dönemi “Şap Aşılama Kampanyası” konulu bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hayvan hastalıkları ile mücadelenin önemine değinen Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hüseyinoğlu; “Hayvan hastalıkları ile mücadelenin önemi ve bu kapsamda Bakanlığımızca yürütülen aşılama çalışmalarının ilimizde belirlenen hedeflere ulaşılması için bir dizi çalışmalar yaptık. Ayrıca İlimizde 2019 yılı için 561 bin 048 büyükbaş hayvanın şap aşılama programına alınıp, bu kapsamda ilkbahar şap aşılama döneminde 564 bin 522 büyükbaş hayvan aşılanarak yüzde 100’ lük başarı hedefine ulaştık. ‘Sonbahar Aşılama Kampanyası' 2 Eylül 15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.” dedi.

Aşılamanın istenilen hedeflere ulaşabilmesi, karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında yapılan bilgi alışverişinin ardından toplantı sona erdi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir