• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uydu telefonu nedir? Nasıl çalışır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Webtekno’nun haberine göre: uydu telefonu normal telefonun çekmediği yerlerde bizim imdadımıza yetişen bir telefon türü. Herhangi bir çölün, okyanusun ortasında veya bir dağda, ormanın içindeyseniz ve bu telefon yanınızdaysa endişelenmenize gerek yok. Doğrudan uydu aracılığı ile bağlantı kurmanızı sağlayan bu telefonlar size her noktada yardımcı olacak.

UYDU TELEFONU NASIL ÇALIŞIR?

Sabit uydular deniz seviyesinden ortalama 32.000 km uzaklıkta yörüngede hareket etmeden dururlar. Hareketli olan uydular ise ortalama 750 ile 1500 km arasında bir uzaklıkta dünyanın etrafında dönerler ve bunu ortalama 1 ile 1 buçuk saat arasında bir sürede tamamlarlar. Normal telefonlar gibi baz istasyonları üzerinden değil, doğrudan uydu aracılığı ile bağlantı kuran bu telefonlar kapalı alanda çok verimli çalışmaz. Fakat açık alanlarda uydu ile mutlaka bağlantı kurar.

UYDU TELEFONUNUN SIRADAN BİR AKILLI TELEFONDAN NE FARKI VAR?

Uydu telefonu adı verilen bu cihazlar ilk bakışta günümüz akıllı cihazlarına göre daha eski ve takoz gibi gözükebilir. Şehir içi kullanım için tabii ki sıradan baz istasyonları üzerinden iletişim sağlayan bir telefon şart. Fakat dağcılık, tırmanış, trekking gibi doğa sporları ile ilgileniyorsanız veya normal telefonların çekmediği açık alanlarda sıkça bulunuyorsanız uydu telefonu en büyük yardımcınız. Tabii ki bahsettiğimiz uyduların da sahipleri olduğu için bu telefonları satın almanız yeterli olmuyor, sıradan telefonlar gibi bir tarifesi var, dakikası ortalama 2 TL olan bu telefonların tarifesi sürekli kullanmanız halinde normal telefon tarifelerinden biraz daha pahalı olabiliyor. Ayrıca iletişim hizmeti sağlayan bu firmalarla görüşmek için de ekstra ücret ödemek gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri