• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Elibüyük: İşten çıkarılmaları doğru bulmuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyetle yaklaşık iki hafta önce işten çıkarılan İBB işçilerini ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İSPARK, İSTGÜVEN, BELTUR, İSTAÇ gibi birçok farklı iştirak firmada çalışan işçilerin cep telefonlarına gelen bir SMS ile işten çıkarılmalarının ardından yaptıkları oturma eylemi devam ediyor.

İBB Saraçhane’de bulunan İBB başkanlığı önünde devam eden oturma eylemindeki işçileri ziyaret eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, yapılanları doğru bulmadıklarını söyledi.

İşçilerin işten çıkarılma sebeplerini kendilerinden dinleyen Elibüyük burada yaptığı açıklamada, siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun hiçbir insanın ekmeğiyle oynanmasının doğru olmadığını düşündüğünü söyledi.

Elibüyük, “İşin aslı biz birkaç gündür burada olanları takip etmeye çalışıyorduk. Buraya gelerek meselenin aslını sizlerden dinlemek istedik. Çünkü medyada çeşitli platformlarda verdiğiniz mücadeleyi karartmaya yönelik algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu işi siyasi malzemeye dönüştürmek isteyenleri ya da bir kavganın parçasıymış gibi sunmaya çalışanların duruşlarını doğru bulmuyoruz. Burada nihayetinde akşam olduğunda evine giderken çocuklarına bir lokma ekmek götürme mücadelesinin kamuoyunda doğru bir şekilde ortaya konması gerektiği düşüncesindeyiz. İşten çıkartılan işçilerin bankamatik memuru olduğu söyleniyor. Bizde böyle bir algının oluşmadığını belirtmek istiyorum. Biz hem verdiğiniz mücadelenin yanında olduğumuzu göstermek hem de yanlış bilinenlerin doğru anlaşılması için buraya geldik.” diye konuştu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir