• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
​Çocukları dağa kaçırılan annelerden PKK yöneticisine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemleri devam ederken, PKK cenahından eylem yapan aileleri hedef alan açıklamalar ise aileler tarafından sert tepkiyle karşılanıyor.

İLKHA mikrofonlarına konuşarak PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu’nun “Mücadele vermiyorsan niye çocuk doğuruyorsun” açıklamasına sert tepki gösteren aileler, çocuklarını PKK için dünyaya getirmediklerini söylediler.

PKK’ye verilecek bir sivrisineklerinin dahi olmadığını ifade eden aileler, HDP milletvekilleri ve yöneticilerinin çocuklarını dağa göndermelerini istediler.

"Kendi çocuklarını dağa göndersinler"

Karasu’nun açıklamasına sert tepki gösteren Yakup Edizer’in annesi Saliha Edizer, "Ben çocuğumu onlar için mi doğurdum? Kendi çocuklarını dağa göndersinler. Kendi aileleri yok mu? Onları da götürsünler. Biz bu çocukları onlar için dünyaya getirmedik. Çocuklarımız bize faydası olsun diye doğurduk, onların çocukları nerede? Hiç mi acımıyorlar annelere. 14 yaşındaki çocukları götürüyorlar. Allah korkusu yok mu? Ben çocuğumu PKK için doğurmadım, çocuğu nasıl götürüyorlar. Bir tane çocuğumu onlara feda etmem." şeklinde konuştu.

"HDP'li Vekiller kendi çocuğunu göndersin"

PKK’lilerin kendi sabırlarını zorladığını söyleyen Mustafa Biçer’in annesi Ayşegül Biçer, çocuklarının ölü veya diri kendilerine teslim edilmesini istedi.

Ayşegül Biçer, "‘Bize çocuklarınızı vermeyeceksiniz o zaman neden doğurdunuz’ demişler. Allah, bu açıklamayı yapan Mustafa Karasu'nun belasını versin. Bizim size vereceğimiz bir sivrisineğimiz bile yok. O çocukları geri getireceksiniz ölü veya diri. Çocuklarımızı istiyoruz, mücadelemizi isterlerse daha ileri safhaya götürebiliriz. Artık binayı kafalarına indireceğiz. Damarımıza basıyorlar, güzellikle bitsin. Gelsin çocuklarımız diyoruz, ölülerini artık kabul ediyoruz. Sen kendi çocuğunu gönder. HDP vekilleri göndersin, yeter artık hepsinin çocuğu yurtdışında özel üniversitelerde okuyorlar. Adamlar yüksek lisans yapıyor, bizimkiler burada İlkokulu zor okuyorlar. Böyle bir adalet olur mu?" diye sordu.

"Mağaralarda yaşasın diye çocuğumu yetiştirmedim"

Mustafa Karasu’nun açıklamasına tepki gösteren diğer bir aile ise Aylu ailesi. Mehmet Aylu’nun babası Salih Aylu ise çocuğunun dağa çıkarılması için yetiştirmediğini belirterek şunları söyledi:

"Mustafa Karasu’ya şunu söylüyorum, 20 yaşına kadar çocuklarımı ben yetiştirdim. O yetiştirmedi. Ben çocuğumu dağa göndermek için yetiştiremedim. Kendi çocuğunu okusun, ailesine destek olsun diye yetiştirdim. Mağaralarda yaşasın diye çocuğumu yetiştirmedim. Oğlumu geri istiyorum oğlumun orada olmasına karşıyım. Madem öyle kendi çocuklarını göndersinler. HDP yöneticileri çocuklarını göndersin yurtseverlerse kendi evlatlarını göndersinler." (Mehmet Fatih Akgül, Ramazan Zeren, Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir