• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...

Okullar açıldığında veliler eskisi gibi kitap tasası taşımıyor. Yıllardır bu konuda velilerin kafası rahat ama özellikle büyük şehirlerde başka bir sorun var.

Bir türlü görülmek istenmeyen, çözülmesi için adım atılmayan bir sorun.

Üniforma sorunu… Evet evet üniforma sorunu… Sorun üniformanın kendisi değil, fiyatı…

Önlükler kaldırıldıktan sonra okullar üniformalı sisteme geçti… Geçti ama ne geçiş…

Kimi okullar sadece pantolon ve tişörtle yetinirken kimi okullar hırkasından kazağına tam takır bir üniforma takımı istiyor.

İşte burada korkunç bir kazanma ve sömürme hırsı ortaya çıkıyor. 25 liralık pantolon eylül ayında 70 liraya ve  20 liralık bir tişört 60-70 liraya yükseliyor.

Okul armasının olmasını zorunlu kılan okulların bu fahiş fiyat artışında rolü olduğu veliler tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

Okullara kazanç sağlama adına okul yöneticilerinin geliştirdiği bu sistem ailelerin cebinden çok daha fazla para çıkmasına neden oluyor.

Denilebilir ki okullar ne yapsın!? Ödeneği olmayan okulların başka çaresi mi var? Var… Başka bir çare var… Okullar aradan kırtasiyecileri çıkarabilir, giyimcileri çıkarabilir. Armadan ne kadar kazanıyorlarsa bastırırlar armayı, armayı okulda satarlar. Anneler için bir armayı tişörte iliştirmek zor olmasa gerek.

Meseleye bir çocuk üzerinden bakılırsa “ne gerek var buna canım” denilebilir ama çok çocuklu aileler göz önüne alındığında durum daha iyi anlaşılır.

Sosyal medya kullanıcıları itirazlarını yukarıdaki görseli paylaşarak ortaya koyuyor.