• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Bitlis'te üçüncü etap 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Belediyesi; kentteki çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kanalizasyon çalışması, üst ve altyapı çalışmaları, içme suyu, yol, parke çalışmaları, sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kentin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması adına başlattığı Sokak Sağlıklaştırması Projesini sürdürüyor.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla sabah kahvaltısında esnaf ile bir araya geldi. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Tanğlay, yapılan çalışmalar hakkında esnafı bilgilendirdi.

Çalışmalar hakkında yüklenici firmadan bilgi alan Tanğlay, esnafın işlerinin daha fazla aksatılmaması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Tanğlay, “Bitlis, çok zengin bir kültürel mirasa sahip. Hanları hamamlarıyla, Türbe ve vakıflarıyla, medrese ve köprüleriyle, en önemlisi de tarihi sokaklarıyla kültürel mirasımızda çok önemli yer tutuyor. Yaklaşık 500’ün üzerinde sivil mimari ve tarihi eseri bünyesinde barındıran bir şehir. Onun için burada yeni bir şehir inşa etmeye gerek yok. Önemli olan mevcut tarihi eserleri ayağa kaldırmak, canlandırmak ve kentimizin tarihi eserlerine sahip çıkmaktır.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir