• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD heyetini kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti Beştepe'de ağırladı.

Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik bir değerlendirme yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın terör örgütü YPG'ye mühimmat sağlamasından dolayı rahatsızlık duyduklarını söyledi.

"KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
Ticaret Bakanı Ross'a bakarak konuşan Erdoğan, "ABD'den beklentimiz terörle mücadelemizde ve sığınmacıların evlerine dönebilecekleri güvenli bölge çabasında yanımızda olmalarıdır. Bu terörist gruplara araç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manadan rahatsız etmektedir. Bunlar Türkiye'ye karşı kullanılıyor, bunu kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

"TRUMP İLE SAMİMİ VE GÜÇLÜ BİR DİYALOĞUMUZ VAR"
Türkiye'nin bölgesinde yaşanan kriz ve çalkantılara rağmen istikrarını koruduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ile müttefiklik ilişkimiz daha da perçinlenmiştir. Dostum Başkan Trump'la samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var. Bu diyaloğu Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum. Türkiye, bölgesinde yaşanan kriz ve çalkantılara rağmen istikrarını korumaktadır. İş yapma kolaylığı ve yatırımlar açısından da oldukça cazip bir ülkeyiz. 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmi, gerçek potansiyelimizin oldukça altındadır. Trump'la ticaret hacmimizin 100 milyar dolara çıkartılması konusunda mutabakata vardık." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir