• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...

Gastronomi şehri olan Gaziantep'in zengin mutfağı ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı "Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali"nin (GastroAntep) bu yıl ikincisi düzenlenecek. Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenecek festivalin ikincisi, 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Lübnan, Malezya, Rusya, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, İsveç, Kolombiya, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan gibi 40 ülkeden gurme ve şeflerin katılacağı festivalde, Antep mutfağı yeniden uluslararası bir boyut kazanacak.

Dünya Bankası'nın en rekabetçi yedi şehirden biri olarak seçtiği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'nda (UCCN) Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Güneydoğu ve Mezopotamya'nın dünyaya açılan penceresi Gaziantep, gastronomisini "GastroAntep" festivali biber hasadı ile başlayacak.

12 Eylülde saat 10.00'da biber hasadıyla başlayacak olan festival, 4 gün boyunca Festival Parkta ulusal ve uluslararası konuklara Antep yemeklerini sunacak.

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, ünlü pasta şefleri, UNESCO gastronomi şehirleri, yerli ve yabancı basın temsilcileri, Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri ve Türkiye'nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri festivalde bir araya gelecek.

Festivalde, Dünya UNESCO gastronomi şehirlerinin Gaziantep'in yöresel ürünleriyle düzenleyeceği workshop etkinliklerinin yanı sıra festival kapsamında Gaziantep sokak yemeklerinden gıda ürünlerine kadar tohum, tarım, hasat konularında uzman konuşmacıların yer alacağı seminerler düzenlenecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)