• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Anneleri destekleyen CHP'den  PKK'yi lanetleyen açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara (AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak toplantıdan sonra açıklamalarda bulundu.

Gözü yaşlı anne ve babaların bir süredir Diyarbakır'da bir partinin il binası kapısında dağa kaçırılan evlatlarını geri almak için nöbet tuttuğunu hatırlatan Öztrak, şöyle konuştu:

"Dağa zorla kaçırılan çocuklar, gözyaşı döken ana, babalar için üzülmemek, kahrolmamak mümkün değil. Bunu yapan PKK terör örgütünü lanetliyoruz. Kaçırılan çocukların ailelerine kavuşması için kim ne imkanı, ne gücü varsa seferber etmekten kaçınmamalıdır ama unutulmasın milletin hacet kapısı devletin kapısıdır. Millet başka adreslerin kapısında derdine çare ararsa, devletin güç ve kudreti, otoritesi sorgulanmaya başlar. Buna aklı başında hiçkimse, hele hele devleti yönetenler izin vermemelidir. Ancak bu iktidar döneminde evlatlarını yıllardır arayan cumartesi anneleri Galatasaray meydanında unutuldu. Sonra onlara bu meydan da yasaklandı. Evladını dağa kaptıran anneler de şimdi Diyarbakır'da bir partinin il başkanlığının kapısına bırakıldı. Bir de üstüne üstlük evlat acısıyla yanan annelerin göz yaşlarını yarıştırmaya kalktılar. Biz, tüm gözü yaşlı annelerin yanındayız."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Diyarbakır'daki annelere "Tam doğru adresin önündesiniz" dediğini aktaran Öztrak, "Eyvah ki ne eyvah. Yani oralarda hacet kapısı devlet değil de bir siyasi parti mi oldu? Görevini niye yapmıyorsun? Devleti ne duruma düşürdüğünün farkında değil misin? Kimsenin devlet otoritesini küçük düşürme hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir