• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Organik şifa kaynağı: Ağaç kütüğü balı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyaca ünlü olan Bingöl balının sağım sezonu devam ederken, bir vatandaş tarafından ağaç kütüğünde bulunan saf, organik, bin bir hastalığa şifa kaynağı olan balın sağımı yapıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Üçgül köyü kırsalında ağaç kütüklerini kendine yuva edinen arıların bıraktığı balları toplayan köy sakinlerinden Abdulkerim Alagöz, saf, organik ve şifa kaynağı olan ağaç balının sağımını yaptığını belirtti.

Ağaçta bal yapan arıları nasıl bulduğunu anlatan Alagöz, "Dağlarda bulunan ağaç kütüğünde bal yapan arıları suya gelirken takip ederek buluyoruz. Ağaçları bulduktan sonra devamlı kontrol altında tutuyoruz, bekliyoruz, bal sağım döneminde de gelip balımızı alıyoruz." dedi.

"Ağaç balı saf, organik ve şifa kaynağıdır"

Bu ağaç kütüğünde yaklaşık olarak 12 kilogram bal aldığını söyleyen Alagöz, "Bu çıkardığım balı, hastalara şifa olsun diye veriyoruz. Böyle bir balı bulmak nasip kısmet meselesidir.  Binde bir bulabiliyorsunuz. Bu balın her şeyi saf ve organiktir." ifadelerini kullandı.

Genç ilçesine bağlı Üçgül köyünde üyeleri olan arıcının, ağaç kütüğünde bulduğu balı görmek ve incelemek için geldiklerini dile getiren Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer de şunları söyledi:

"Çok nadir görülen ağaç balını almaya çalışacağız. Öyle görünüyor ki, bir süre önce arılar buraya gelip yerleşmiş ve bal doldurmuşlar. Şu an bal mevsimidir. Buradaki bala bakıp ne durumda olduğunu göreceğiz. Ağacın içinde olduğu için tamamen saf ve organiktir. Hiçbir müdahale olmadan arılar tarafından buraya bal doldurulmuş. Bingöl balımız kalitesiyle meşhurdur. Bu ağaçta bulunan bal gibi zaman zaman böyle ağaçta bal yapmış arılara rastlanıyor." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir