• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Taliban'dan görüşmeleri sona erdiren Trump'a: Cihadımıza devam ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban tarafından yapılan açıklamada Afganistan'da savaşa devam edecekleri ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump bugün sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında Taliban ile yürütülen barış görüşmeleri sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı. 

Trump bu kararının arkasında, Afganistan'da devam eden Taliban saldırılarında bir ABD askerinin öldürülmesi olduğunu öne sürmüştü.

Trump'ın açıklamasına Taliban'dan cevap: Cihadımıza devam ediyoruz
Taliban sözcülerinden Zebihullah Mücahid tarafından yayınlanan mesajda, Taliban ile ABD arasındaki görüşmelerin karşılıklı anlaşma çerçevesinde sonuna gelindiği ifade edilerek, müzakerelerle ilgili bazı notlar paylaşıldı.

Taliban açıklamada, ABD'nin Afganistan'da dezavantajlı olduğunu ifade ederek, Trump'ın müzakere masasına dönmesinin kendi çıkarlarına olacağını belirtti.

Açıklamanın son kısmında Taliban için barış görüşmelerini durdurmanın bir öneminin olmadığının altı çizilerek, Taliban savaşçılarının "Nihai zafere inanarak cihada devam edeceği" vurgulandı.

Taliban ile ABD, 2018 yılı Ekim ayından bu yana barış görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmelerin 9'uncu turu geçtiğimiz hafta Katar'ın başkenti Doha'da tamamlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir