• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Kadın İmam Paris'te İşbaşı Yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU / HABER YORUM

Hristiyanlık Dünya’da hızla kan kaybederken İslam Dini tam tersine en kalabalık din olmaya doğru gidiyor. Tabii bu çokluğun sebebini sadece İslam Corafyasının nüfus popülasyonundaki artışında göstermeye çalışmak art niyetli bir çalışmadır. Elhamdulillah İslam Dini engellemelere rağmen hızla yayılmakta ve tüm yeryüzünde kendini göstermektedir.

İslam’ın temeli sayılan KUR’AN VE SÜNNET’e karşı yürütülen tahrifat çalışmalarına rağmen önemli bir sonuç alamayanlar Müslümanları PROTESTANLAŞTIRMAK için kolları sıvadılar. “Bize sadece Kur’an yeter! Sünnet ve Hadisler Kur’an kadar güvenilir değil! “Şeklindeki tutarsız argümanlarla toplumda önce “Peygambersiz İslam!” anlayışını oturtmaya çalıştılar. Şimdi de camilerdeki ibadetin kimyasını değiştirecek başka bir projenin uygulanması için yoğunlaşıyorlar.

Basına düşen haberlere göre;

“Fransa'nın başkenti Paris'te ilk kez kadın ve erkeklerin birlikte namaz kılabileceği cami açıldı. Eva Janadin ve Anne-Sophie Monsinay adlı iki kadın namazda cemaate imamlık yaptı.

Camide kadın erkek karışık oturan cemaate vaaz veren kadın imamlar, Kuran'da İslam'ın kadın imamları yasakladığına dair bir ifade bulunmadığını öne sürdü. Eva Janadin ve Anne-Sophie Monsinay, kadın imamların önündeki engelin Kuran ya da hadislerin değil kültürel ve psikolojik olduğunu iddia etti.

Kadın imamlar ayda bir kez vaaz verecek. Benzer bir proje üzerinde çalışan Kahina Bahloul de Müslümanlar için camilerde ibadetlerden kadınların dışlandığı iddiasını dile getiriyor. Bahloul'un Fatıma Cami adlı karışık ibadethane projesini hayata geçirme çalışmaları devam ediyor.”

“Karışık İbadethane” adıyla sahnelenen bu proje İslam’ın temel dinamiklerine bir saldırıdır. İstiyorlar ki Camiler de kiliselere, sinagoglara benzesin. Camilerde kadınlar önde namaz kıldırsın, sıralar konulsun, kadın erkek karışık otursun, namaz sadece DUA’ya indirgensin.

“Kadınların imamlık yapması Fransa'da bir ilk. ABD'de Amina Wadud 2005 yılında imamlık yapmaya başlamıştı. Danimarka, Kanada, İngiltere ve Almanya'da da daha önce kadınlar ilk kez imamlık yapmıştı”

 Bu proje bazı Batılı ülkelerde uygulansa da İslam Coğrafyasında biiznillah taban bulmayacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir