• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyamanlılar Vakfı Başkanı: 2020'yi Safvan Bin Muattal yılı olarak tanıtmak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sahabe Safvan Bin Muattal türbesinin bulunduğu alanda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak ve Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Sahabe Safvan Bin Muattal'ın tanıtılması adına gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade ettiler.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşma, dağıtılan aşura ve okunan ilahi ve ezgilerle devam etti.

"Burada çok önemli bir değerimiz yatıyor"

Türkiye'de kabri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan bin Muattal'ın Adıyaman için çok önemli bir değer olduğuna değinen Aybak, "Burada çok önemli bir değerimiz yatıyor. İslamiyet'in doğuşu zamanında Peygamber Efendimizin bizzat görerek seferlerine katılmış, hadislerini bizlere rivayette bulmuş olan Safvan Bin Muattal'ın mekânındayız. Türkiye'de bulunan sahabelerden kabrinin kesin belli olduğu iki sahabemiz var. Biri Ebu Eyüp El-Ensari ki İstanbul'un Eyüp Sultan ilçesinde, diğeri de Safvan Bin Muattal'dır ki Adıyaman ilimizin Samsat ilçesi hudutları içerisinde medfundur." ifadelerini kullandı.

Safvan bin Muattal'ın yeteri kadar tanıtılmadığını ifade eden Aybak, "Fakat buradaki sahabe Efendimizin fazla insanlara tanıtımı yapılmamış. Bizler Adıyamanlılar Vakfı olarak böyle bir eksiklik gördük. Buradaki külliyenin yapımında Adıyamanlılar Vakfı olarak öncülük yaptık, böyle bir proje geliştirdik. Safvan Bin Muattal'da her sene bir etkinlik, bir program düzenlemek suretiyle hem inanç turizmimize bir katkıda bulunmak, hem de böyle bir değerimize ahde vefa olsun diye bir tanıtımını yapmak istiyoruz. Yaklaşık 2 bin kilometre uzaklıktan gelip İslamiyet'in yayılmasında öncülük yapmış, bir hizmet içerisine girmiş sahabe efendimizin bu tanıtımını yapma bize de fazla bir yük olmasa gerek. Bizler bunu her sene yapacağız, yapmayı düşünüyoruz. Özellikle 2020'yi Safvan Bin Muattal yılı olarak tanıtmak ve böyle bir programın içerisine girmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Adıyaman'ın üstü kadar altı da zengindir"

Adıyaman'ın manevi değerler yönünden oldukça zengin olduğunu belirten Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, "2004 yılında Samsat Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın getirdiği bilgiler çerçevesinde Safvan Bin Muattal'ı tanıtabilmek, onun mücadelesini, onun değerlerini, inançlarını ondaki manevi feyzi tüm insanlıkla tanıştırabilme adına, Safvan Bin Muattal'ı tanıtabilme adına büyük çabalar oldu." dedi.

"Bizim amacımız Safvan Bin Muattal'ı tanıtırken hem manevi feyzinden, isminden, değerlerinden toplumumuzun istifade etmesidir." diyen Göksu daha sonra şöyle devam etti:

"Çünkü Safvan Bin Muattal; bölgemizin birliğine, beraberliğine çok önemli katkı sağlayan manevi önderlerimizdendir. Adıyaman'ın üstü kadar altı da zengindir. Çok değerli şahsiyetler vardır, bunların başında da Safvan Bin Muattal gelmektedir. Hem sahabeyi tanıtmak hem de Adıyaman'ın sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı vermede inanç turizminin ne kadar faydalı olduğunun farkındayız. Benim hayalim; Peygamberler şehri olan Şanlıurfa ile Samsat arasına bir inanç feribotu koyarak Şanlıurfa'ya, Peygamberler şehrini ziyarete gelen herkesin, bu sahabeyi de ziyarete gelmesini sağlayabilmektir. Öncelikle bu fiziki alt yapının bitirilmesi ve projenin tamamlanması lazım." (Cemil Özdaş–İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir