• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Mavi Marmara şehidinin ailesinden eylem yapan annelere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK/HDP'liler tarafından çocukları kandırılarak dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailelere. Mavi Marmara Şehidi Fahri Yaldız’ın annesi Zeliha Yaldız ile kardeşi Habip Yaldız, Adıyaman’dan Diyarbakır’a gelerek destek verdi.

Dünyanın neresinde olursa olsun ailece zulme karşı olduklarını belirten Habip Yaldız, "Burada da bir zulüm var. Burada çocukları kaçırılmış aileler var. Burada çocuklarına ulaşamayan aileler var. Bu ailelere destek olabilmek için annem ile beraber Diyarbakır’a geldik." dedi.

"HDP/PKK Kürtlerin temsilcisi olamaz"

Yaldız, "Bunlar Kürt halkının temsilcisi olamaz; inanmış Kürtlerin, Müslüman Kürtlerin temsilcisi olamaz. Bunlar Amerika'nın, israilin ve Ermenistan'ın uşaklığından başka hiçbir şey yapamazlar. Onurlu duruşlarının yanında, merdivenlerde beraber oturmaya devam edeceğiz. Çocukları gelene kadar ailelere desteğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

"HDP'liler kendi çocuklarını göndersinler"

"Yeter artık annelerin yüreğini yakmasınlar" diyen şehid Fahri'nin annesi Zeliha Yaldız ise şunları söyledi:

"Anneler ağlıyor, acı içerisinde yanıyorlar. Yeter artık! Bu annelerin yüreği daha fazla yanmasın. Çocukları dağa gönderenlerin Allah belasını versin. Kendi çocuklarını artık göndersinler; kızlarını, oğullarını, kardeşlerini göndersinler. Bu zavallı insanların çocukları yazık değil mi gönderiyorlar, utanma yok onlarda."

Oturma eyleminde bulunan aileler adına Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinden gelen Bedirhan Çur, eyleme destekte bulunan şehid ailesine ve STK temsilcilerine teşekkür etti. (Mehmet Said Çelik - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir