• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...

HÜDA PAR’dan “Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri” fuarına ziyaret. HÜDA PAR Tepebaşı İlçe Başkanı Maşallah Yıldırım ve İnönü İlçe Başkanı Mehmet Emin Tarhan, beraberlerindeki  heyetle kentte açılan ve 4-8 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan ‘Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret ettiler.

Fuarda stant açan firma sahipleri ve ziyaretçiler tarafından  ilgiyle karşılanan heyet, firmaları tek tek gezerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alıp, ürünlerini incelediler.

Göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden firma yetkilileri, tarım fuarlarının, tarımda yeni teknolojilere ulaşmak açısından önemli olduğunu belirttiler.

Tarım fuarının, Eskişehir tarımının gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını belirten firma yetkilileri, bu tür fuarların artarak devam etmesini istediler.

Ziyaretlerinin ardında gazetecilere açıklamada bulunan HÜDA PAR Tepebaşı İlçe Başkanı Maşallah Yıldırım, bu tür fuarların özelde Eskişehir’e, genelde de bölge ekonomisine büyük katkı sunacağına inandıklarını belirtti.

“Ekonominin sıkıntılı olduğu bugünlerde üretime ciddi destekler sağlanmalı”

Ülkelerin nüfusu arttıkça, tarım ve gıdanın öneminin de artarak devam edeceğini belirten  Yıldırım, ‘’Türkiye’de üretimin artması bizleri sevindiriyor. Çünkü tarımın artması demek, ülkemizin dış bağımlılıktan kurtulması demektir. Gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin, son yıllarda yerli üretime ciddi ödenekler ayırdığını görüyoruz. Üretim olduğu müddetçe gelişim olur ve ekonomik sıkıntılarda da azalmalar meydana gelir. Dolaysıyla ülke olarak, ekonomimizin sıkıntılı olduğu bugünlerde, üretime çok ciddi destekler sağlanması gerekiyor. Çiftçiler, üreticiler, firma sahipleri eski dönemlerden daha fazla desteklenmelidirler. Üreticiye verilen desteklerin, faizsiz kredilerin artırılması, özellikle gençlerin desteklenmesi, gençlerin tarıma ve hayvancılığa bilinçli bir şekilde yönelmesi için daha çok çalışma yapılması gerekiyor.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)