• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Danimarka, YPG’ye destek gönderiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD tarafından kurdurulan Suriye'deki Demokratik Suriye Güçleri, YPG/DSG'nin kontrolündeki bölgelere yönelik Danimarka hükümetinin askeri güç göndereceği duyuruldu. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Danimarka, “Suriye'de DSG'nin kontrolündeki bölgelere” asker güç göndereceğini belirtti. 

Danimarka'nın IŞİD'le mücadele koalisyonunun kurucularından olduğunu belirten Pentagon Sözcüsü Jonathan R. Hoffman açıklamaya yönelik konuşmasında, “Danimarka bu kararıyla, DSG gibi müttefiklerimizle çalışmayı sürdürerek, IŞİD'in bir daha ortaya çıkmamasından emin olmamızı sağlıyor” sözlerini kullandı. 

Sözcü Jonathan R. Hoffman açıklamasında şunları dile getirdi, “Danimarkalı askerler, ABD'li askerlerle Suriye'nin kuzeydoğusunda birlikte görev yaparak, bölgedeki asayişi ve istikrarın sağlanmasını yardımcı oluyor.”  

ABD'nin Danimarka'nın söz konusu girişimini desteklediğini belirten Hoffman, koalisyon güçleri ve sorumluluklarının paylaşılması yönünde “bu girişimin önemli olduğunu” dile getirdi. 

IŞİD'le mücadelede koalisyon güçleri 81 ülkeden oluşuyor. Örgütle mücadele kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Rojava'da DSG'yi destekliyor. 

Suriye topraklarında IŞİD sona erdiği halde Danimarka’nın sunduğu bu desteğin başka hesaplar içerdiği yorumları yapılıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir