• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında hapis cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında terör örgütü propagandası suçundan 1 yıl 6 ay hapis, kamu görevlisine alanen hakaret suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, Cumhurbaşkanına alanen hakaret suçundan 2 yıl 4 ay, Türkiye Cumhuriyeti devletini alanen aşağılama suçundan 1 yıl 8 ay, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan ise 2 yıl 8 ay olmak üzere toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya çok sayıda CHP Milletvekili, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda ilin CHP il başkanları ve onlarca partili katıldı. Almanya, Hollanda ve İngiltere konsolosluk temsilcileri de duruşmayı izledi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliyede partililerin üzerlerine girdikleri Canan Kaftancıoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle adliye binasına girmelerine izin verilmedi. Duruşmaya girmek isteyen yurttaşlar tişörtleri adliye bahçesine bırakmak zorunda kaldı. Adliyenin güvenlik görevlileri emniyetin talimatı doğrultusunda böyle bir uygulamanın yapıldığını belirtti. Yoğunluktan dolayı yüzlerce CHP’li ise duruşma salonuna giremedi.

Mahkeme başkanı Akın Gürlek son celse sonrasında heyet aleyhine Canan Kaftancıoğlu’nun şiir okuduğunu ve sosyal medya hesabından mahkeme heyetini hedef aldığını öne sürerek, bu duruma dair belgelerin dava dosyasına alındığını aktardı. Kaftancıoğlu 18 Temmuz’daki duruşma sonrasında adliye önünde Nazım Hikmet’in Peyami Safa’ya hicvini okumuştu.

Sanatçılardan açıklama

Kaftancıoğlu’na 153 sanatçıdan da destek açıklaması geldi. Arif Sağ, Ataol Behramoğlu, Barış Atay, Bedri Baykam, Bülent Emrah Parlak, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Fazıl Say, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Leman Sam, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli ve Murathan Mungan gibi kültür sanat dünyasının önemli isimleri Kaftancıoğlu’na destek açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir